Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής στο Ιόνιο Ωδείο

Ιόνιο Ωδείο
24 Φεβρουαρίου 2019 / 08:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής του Ιονίου Ωδείου ξεκινάει τη δραστηριότητά του το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στις 2.00 μ.μ. με θέμα «Claude Debussy: η αρχή της νέας μουσικής».

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιονίου Ωδείου και θα ανακοινώνονται στον πίνακα ανακοινώσεών του  καθώς και στη σελίδα του στο facebook. Το εργαστήρι θα ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που άπτεται της μουσικής του 20ου και του 21ου αιώνα όπως μουσική σύνθεση, ανάλυση, εκτέλεση και ερμηνεία, παιδαγωγική κ.α. Η δημιουργία του  εντάσσεται στη βούληση του Ιονίου Ωδείου να αναπτύξει τις δραστηριότητές του και να πρωτοπορεί με καινοτόμες δραστηριότητες και δράσεις ανταποκρινόμενο στις αυξημένες απαιτήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου καλλιτεχνικού περιβάλλοντος ικανοποιώντας παράλληλα τις ερευνητικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές του ανάγκες.
 
Η γνώση που αναμένεται να παραχθεί από τη δραστηριότητα του εργαστηρίου προορίζεται για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του έμψυχου δυναμικού του Ιονίου Ωδείου και οι συνεδρίες του ενδείκνυται να παρακολουθούνται από σπουδαστές Σύνθεσης και Ανωτέρων Θεωρητικών, σπουδαστές οργάνων επιπέδου προχωρημένης μέσης και άνω καθώς και από τους καθηγητές του Ωδείου.

Ωστόσο, οι πόρτες του εργαστηρίου  θα είναι ανοικτές για φοιτητές, για μαθητές που επιθυμούν να ενταχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για μουσικούς άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και γενικά για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει ή να διευρύνει τις γνώσεις του πάνω στη μουσική που καταγράφηκε από την εποχή του Debussy και συνεχίζει να εξελίσσεται μέχρι και σήμερα. Το εργαστήρι τελεί υπό την αιγίδα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Κώστα Σαββανή και εκτός από τον ίδιο θα διδάσκουν διακεκριμένοι καθηγητές του Ιονίου Ωδείου καθώς και επισκέπτες επιστήμονες.