Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Παντελιός: Προσπαθούμε να βρούμε νέο χώρο για την Κιβωτό Κέρκυρας

Κιβωτώς Κέρκυρας
21 Φεβρουαρίου 2019 / 08:53
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα της έξωσης του ζωοφιλικού σωματείου η Κιβωτός Κέρκυρας, που έχει σημαντική φιλοζωική δράση σε εθελοντική βάση, έχει κάνει αίσθηση στην τοπική κοινωνία.

Ερωτηθείς από την Ενημέρωση, ο Γιώργος Παντελιός, αντιδήμαρχος Οικονομικών και υπεύθυνος για τη δημοτική περιουσία, εξήγησε: «Το μαγαζί που βρίσκεται στα πλαϊνά του Δημοτικού Θεάτρου, είχε παραχωρηθεί πριν από δύο χρόνια για το Χριστουγεννιάτικο bazaar του Σωματείου, χωρίς αντάλλαγμα, για φιλανθρωπικούς λόγους. Το ίδιο κάναμε και τα Χριστούγεννα για το Χαμόγελο του Παιδιού, σε μια ένδειξη συμπαράστασης ώστε να μπορέσουν να έχουν και αυτά τα σωματεία κάποια έσοδα. Η Κιβωτός συνέχισε να κάνει χρήση του χώρου, αλλά το κατάστημα έπρεπε να βγει σε δημοπρασία, σύμφωνα με το νόμο. Μάλιστα κάναμε τρεις δημοσπρασίες με ενοίκιο 600€, αλλά δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι, οπότε χαμηλώσαμε το ενοίκιο στα 400€. Προ τετραμήνου νοικιάστηκε και ειδοποιήθηκε το σωματείο ότι πρέπει να εκκενώσει το χώρο. Μετά λύπης μας βέβαια, γιατί πρόκειται για ένα σωματείο που προσφέρει πολλά, αλλά δυστυχώς με τα καταστήματα του δημοτικού θεάτρου, που είναι και στο κέντρο της πόλης, δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος. Υπάρχουν πολλά φιλανθρωπικά σωματεία, με ποιο κριτήριο θα προκρίναμε ένα από αυτά και θα αποκλείαμε τα άλλα;
Όπως γνωρίζω πάντως, ο Δήμαρχος κάνει μια προσπάθεια να τους εξασφαλίσει έναντι μικρού μισθώματος έναν άλλο χώρο ιδιοκτησίας των Αδελφάτων στην περιοχή της Σπηλιάς. Με την επιφύλαξη βέβαια ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ.των Αδελφάτων».    
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.