Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να μην κάνουν παραστάσεις φέτος στο Δημοτικό Θέατρο αποφάσισαν οι Σχολές Χορού της Κέρκυρας (video)

Δημοτικό Θέατρο
19 Φεβρουαρίου 2019 / 11:28

Θα απέχουν και από τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την απόφασή τους να μην ανεβάσουν φέτος της ετήσιες καθιερωμένες παραστάσεις τους ανακοίνωσαν σήμερα οι σχολές χορού της Κέρκυρας. Έχοντας συναντηθεί χθες με τον Δήμαρχο, δεν πήραν ικανοποιητικές απαντήσεις,
Μολονότι είχαν στα χέρια τους έγγραφο με την αρνητική απάντηση της υπηρεσίας του Δήμου ως προς τη χρήση του χώρου, ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι μπορούν να ανεβάσουν τις ετήσιες παραστάσεις τους, λίγο αργότερα όμως, περί τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.
Μετά το πρόβλημα της παραχώρησης του χώρου, βγήκε στην επιφάνεια η έλλειψη του πιστοποιητικού πυρασφάλειας που δεν έχει ακόμα εκδοθεί. Σε αυτά θα ζητήματα, έρχονται να προστεθούν αυτά της στατικότητας, της έλλειψης προσωπικού και των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων. Μιλώντας εκ μέρους όλων των sχολών, ο Σωτήρης Μπουχάγιαρ, τόνισε ότι έχουν τεράστια ηθική ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τις οικογένειές τους, σε ενδεχόμενο ατυχήματος. Υπογράμμισε επίσης, ότι οι παραστάσεις τους θέλουν μεγάλο χρόνο προετοιμασίας και πολύ δουλειά, πραγματα που απαιτούν έγκαιρο προγραμματισμό.
«Η απόφασή μας να μην ανεβάσουμε παραστάσεις φέτος, είναι στάση ευθύνης και είναι οριστική. Νομίζουμε ότι η λειτουργία του Θεάτρου θα έπρεπε να ανασταλεί για όλους, μέχρις ότου διευθετηθούν τα προβληματα του κτηρίου. Ας αναλάβουν και οι άλλοι φορείς τη δική τους ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά ο Σωτ. Μπουχάγιαρ.