Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πλησίασμα» Θεσσαλονίκης - Κέρκυρας στον τομέα του τουρισμού (photos)

Γιάννης Μπουτάρης
13 Φεβρουαρίου 2019 / 12:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με το Δήμο και το Επιμελητήριο Κέρκυρας πραγματοποίησε την Τετάρτη στο Corfu Palace, αποστολή τουριστικών φορέων

αποστολή τουριστικών φορέων  της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Σκοπός της ειδικής εκδήλωσης πέραν της παρουσίασης της πόλης της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού και επιχειρηματικού προορισμού,  ήταν και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον κλάδο της τουριστικής επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη συνεργασιών για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού καθώς και η δυνατότητα διάθεσης τοπικών προϊόντων στην αγορά της Βορείου Ελλάδος με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου και του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στην ενίσχυση της ταυτότητας κάθε αξιόπιστου προορισμού.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται σε μία σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης που  ξεκίνησε το 2013, με τίτλο «Διπλωματία των πόλεων» και βραβεύθηκε το έτος 2016 από τα Greek Hospitality Awards. Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε Κωνσταντινούπολη, Σόφια, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Σμύρνη, Μιλάνο, Μπολόνια, Τελ Αβίβ, Κολωνία, Λευκωσία, Παρίσι, Βιέννη καθώς και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καστοριά, Ιωάννινα, Νάουσα και Καλαμάτα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά  η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «San Giacomo», η οποία τραγούδησε προς τιμήν του κ. Μπουτάρη και των συνεργατών του.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γώργος Χονδρογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Διαχρονικά το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενθαρρύνει δράσεις  οι οποίες δύναται να τονώσουν τον τομέα του τουρισμού, συνδυάζοντας τον με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Κέρκυρας.
Άλλωστε το Επιμελητήριο Κέρκυρας τα τελευταία χρόνια συμμετέχει με δικό του περίπτερο στη Δ.Ε.Θ. και έχει αδελφοποιηθεί με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. 
Ας προσπαθήσουμε με την συνεργασία σας, να ξαναφέρουμε την Κέρκυρα στον υπ’ αρ. 1 προορισμό των σχολικών εκδρομών, όπως άλλοτε, καθώς πλέον με την κατασκευή της Εγνατίας οδού διευκολύνεται η μετακίνηση από και προς το νησί μας.
Επίσης, ας μην λησμονούμε ότι η Κέρκυρα έχει εξελιχθεί σε σημαντικό θρησκευτικό προορισμό, με πλήθος πιστών να επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί μας που με ξεχωριστό τρόπο εορτάζει το Άγιο Πάσχα όλες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος.
Με πρωταγωνιστή λοιπόν στη σημερινή μας εκδήλωση τον τουρισμό, όπου αναμφίβολα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, ας καλλιεργήσουμε σχέσεις αλληλοβοήθειας και συνεργασίας προς όφελος των επιχειρήσεων του τόπου μας».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ