Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια της Φιλαρμονικής Κορακιάνας

Φιλαρμονική Κορακιάνας
05 Φεβρουαρίου 2019 / 09:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πρώτη του συναυλία για το 2019 έδωσε το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας», την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο.

Η συναυλία είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς εντάσσεται στις σχετικές εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής Κορακιάνας για τον εορτασμό των 60 ετών από την ίδρυσή της.
Στο πλαίσιο αυτό, πριν την έναρξη της συναυλίας, η Φιλαρμονική τίμησε για την προσφορά τους δύο σημαντικές προσωπικότητες για την ιστορία της: τον παλαιό αρχιμουσικό Νικόλαο Κοσκινά που αναμόρφωσε την δομή του σωματείου κατά την δεκαετία του ’80, καθώς και τον Ανδρέα Μεταλληνό που διατέλεσε πρόεδρός της επί 25ετία.
Αμέσως μετά, το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε με το All Glory Told του James Swearingen. Εν συνεχεία, το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Κορακιάνας, πάντοτε υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Κώστα Ζερβόπουλου, συνόδευσε νεαρούς μουσικούς του, στο θετικότερο σκέλος της συναυλίας. Πιο συγκεκριμένα, ως soloists εμφανίστηκαν κατά σειρά ο Άγγελος Λινοσπόρης (με alto σαξόφωνο) στην Aria του Lorenzo Puscedu, η Ευσταθία Γισδάκη (με φλάουτο) στο Andante σε Ντο μείζονα του Wolfgang Amadeus Mozart, ο Σπύρος Βραδής (με ευφώνιο) στο Rhapsody του James Curnow, ο Λευτέρης Κάρμπουρης (με ξυλόφωνο) στο Happy Mallets του Harm Evers και η Νικολίνα Βιτουλαδίτη (με φλάουτο) στο Carnival of Venice του Giulio Briccialdi. Ακολούθησαν η 2η Σουίτα για Μπάντα του Gustav Holst, ο Σταυραετός του Μαργαρίτη Καστέλλη, καθώς και η σουίτα πάνω σε παραδοσιακές ισραηλινές μελωδίες, Shalom, του Philip Sparke. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια επιλογή αποσπασμάτων (εισαγωγή και χοροί) από την οπερέτα Κρητικοπούλα του Σπύρου Σαμάρα και, για finale, ακολούθησε η επανάληψη του τρίτου μέρους από τη σουίτα του Holst.