Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Επιμελητήριο ενημερώνει για τους δικαιούχους του μεταφορικού ισοδύναμου στην Κέρκυρα

νησιωτικότητα
01 Φεβρουαρίου 2019 / 11:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Επιμελητήριο ενημερώνει ότι παρέχεται πλέον η δυνατότητα υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο σε επιχειρήσεις με έδρα τους στο σύνολο της νησιωτικής χώρας (πλην Εύβοιας, Κρήτης και Λευκάδας).

Tο μέτρο αφορά τους κλάδους εμπορίου-μεταποίησης-τουριστικών καταλυμάτων. Οι επιχειρήσεις που δικαιούνται να λάβουν μέρος στην δράση του Μεταφορικού Ισοδύναμου υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής χρησιμοποιώντας τους κωδικούς εισόδου του TAXIS. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο (M.I.) είναι το μέτρο με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση. Η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου επιχειρεί να εναρμονίσει το υψηλό κόστος μετακίνησης εμπορευμάτων, από και προς τα νησιά, σε σχέση με το κόστος των χερσαίων μετακινήσεων. Το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ) θα αποδίδεται στις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στη κατηγορία "πολύ μικρή", "μικρή", "μεσαία" βάσει των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (Ν. 4308/2014), έχουν έδρα στα νησιά και είναι εγγεγραμμένες στο αντίστοιχο νησιωτικό επιμελητήριο.
Η έναρξη υποβολών αιτήσεων χρηματοδότησης για παραστατικά του 2019 πρόκειται να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Η δαπάνη για τη Δράση χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους και έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Κέρκυρα κα Τσολακίδου Κωνσταντίνα, Δ/νση Αριστοτέλους 2 & Καποδιστρίου, 1ος όροφος, τηλ. επικοινωνίας 2661081026, e-mail επικοινωνίας [email protected] Δείτε επίσης το link https://metaforikoisodynamo.gr/InfoMaterial>