Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα αυτοψία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

ΧΥΤΑ Τεμπλονίου
22 Ιανουαρίου 2019 / 10:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου μετέβη σήμερα μικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, αλλά και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκειμένου να κάνει αυτοψία.

Η επιθεώρηση έγινε αφενός στο πλαίσιο υποχρεωτικής τετράμηνης παρακολούθησης,  αφετέρου κατόπιν σχετικής καταγγελίας που έχει γίνει από τον Σύλλογο Τεμπλονίου. Είναι μία από τις πολλές αυτοψίες που έχουν προηγηθεί, στις οποίες πάντα διαπιστώνεται πλήθος παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και συνοδεύονται από τα σχετικά πρόστιμα δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Την προηγούμενη φορά, η καταγγελία αφορούσε το αποκαλούμενο "τέταρτο κύτταρο", κάτι που τυπικά δεν υφίσταται, αφού τα αδειοδοτημένα κύτταρα του ΧΥΤΑ ήταν τρία και είναι πλέον κορεσμένα και σφραγισμένα.
Η πρόσφατη καταγγελία του Συλλόγου Τεμπλονίου αφορά την ενδιάμεση διαχείριση, σηλαδή την εναπόθεση απορριμμάτων σε μη αδειοδοτημένους χώρους και τη δημιουργία ολόκληρου "τείχους" δεμάτων σε κάθε σπιθαμή γης του ΧΥΤΑ, με σοβαρούς κινδύνους ακόμα και εργατικού ατυχήματος.
Τα αποτελέσματα της αυτοψίας θα καταγραφούν στο πόρισμα που αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα.