Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης καταγγέλλουν εστιακοί φοιτητές του Ιονίου

φοιτητική εστία
20 Ιανουαρίου 2019 / 08:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα ξενοδοχεία που τους στεγάζουν ως φοιτητική εστία, καταγγέλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ).

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου αναφέρουν «Τελείως ξεδιάντροπα, η φοιτητική μέριμνα, η διοίκηση του Πανεπιστημίου κάνει ότι χατίρι της ζητήσουν οι ξενοδόχοι σε βάρος μας. Έτσι, στον κανονισμό που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΚΙ, προκειμένου να στεγαστούν φοιτητές εκεί, απαγορεύεται:
Να μαγειρεύουν οι φοιτητές,
Να μας επισκέπτονται άνθρωποι μας παρά μόνο κάποιες ώρες της ημέρας,
Να ανεβάσουμε τους βαθμούς του κλιματιστικού πάνω από τους 24, την στιγμή που απαγορεύεται να έχουμε κάποιο άλλο μέσο θέρμανσης.
Ζεστό νερό και θέρμανση όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο στο περιθώριο των 8-10 ωρών το βράδυ!
Όλη την υπόλοιπη μέρα δηλαδή, ας μείνουμε χωρίς θέρμανση, χωρίς ζεστό νερό για μπάνιο! Όμως, επειδή προφανώς το ξενοδοχείο δεν παίζει με τα κέρδη που θα γλιτώσει με αυτούς τους κανονισμούς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έχει τοποθετηθεί μετρητή ρεύματος σε κάθε δωμάτιο, ώστε να φαίνεται ποιος φοιτητής άναψε το κλιματιστικό κάποια άλλη ώρα της ημέρας, ή χρησιμοποίησε για λίγο παραπάνω το κουζινάκι!
Και για να του «βάλουν μυαλό» τον τιμωρούν με διακοπή ρεύματος για 24 ώρες!
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει ιστορικό στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Πριν ανακοινωθεί η πρώτη λίστα (από τις 3) με τους «τυχερούς» φοιτητές που θα διέμεναν στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία και στην φοιτητική εστία, ο ξενοδόχος υποχρέωσε τους προηγούμενους φοιτητές, που με απόφαση της φοιτητικής μέριμνας τους είχαν διακόψει την στέγαση, να πληρώσουν 10 ευρώ την βραδιά!»

              
 
             


Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι φοιτητές απαιτούν:

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας
Λειτουργία του συστήματος θέρμανσης σε όλα τα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους
Ζεστό νερό όλες τις ώρες της ημέρας
Ανέγερση νέας εστίας
Δωρεάν μετακινήσεις για τους εστιακούς στο ΤΖΟΑΝΑ και το ΑΣΤΕΡΑΚΙ
Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές που κάνουν αίτηση
Να σταματήσουν οι απειλές και να λυθούν άμεσα τα προβλήματα της εστίας