Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποζημιώσεις αναδόχων για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
18 Ιανουαρίου 2019 / 18:07

ΑΘΗΝΑ. Ανοίγει, όπως φαίνεται, ο δρόμος, για την καταβολή αποζημιώσεων - ανταλλαγμάτων από τους αναδόχους έργων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων…

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα (18/1) αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η Υπουργική Απόφαση (ΥΑ), η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και αφορά στις υποχρεώσεις του αναδόχου προς το Δημόσιο στη σύμβαση μίσθωσης για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, πρόκειται για την «έναρξη (ενός) προγράμματος, που αφορά αντισταθμιστικά οφέλη προς το Δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες…» και το οποίο άμεσα, θα ακολουθήσουν κι άλλα ανάλογα steps, στο πλαίσιο παρόμοιων προγραμμάτων, με επικαλούμενο focus τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
Η συγκεκριμένη Υ.Α. προβλέπει την κάλυψη των εξόδων από το ανάδοχο σχήμα (Repsol και Energean) για την εκπαίδευση και τη βελτίωση επαγγελματικών δεξιοτήτων, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας των δραστηριοτήτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, για στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης από την Περιφέρεια Ηπείρου.