Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το στόλο του ΕΚΑΒ Κέρκυρας θα ενισχύσει το ασθενοφόρο της Aqui (video)

EKAB
18 Ιανουαρίου 2019 / 10:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βρέθηκε τρόπος να αξιοποιηθεί το ασθενοφόρο που δώρισε στο Δήμο της Κέρκυρας η Ομοσπονδία της Μεραρχίας Aqui του Δήμου Πάρμας.

Η δωρεά είχε γίνει τον Οκτώβρη του 2017, οπότε ο Δήμος Κέρκυρας παρέλαβε από το Δήμο της Πάρμας και την ομοσπονδία των επιγόνων των θυμάτων της Μεραρχίας Aqui, ένα ασθενοφόρο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια του κερκυραϊκού λαού προς τους Ιταλούς στρατιώτες, το 1943, μετά την κατάληψη του νησιού από τους Γερμανούς. 
Το ασθενοφόρο αυτό, όπως είπε ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος, δεν έχει τη δυνατότητα να το κρατήσει ο Δήμος και αρχικά υπήρχε η σκέψη να γίνει δωρεά στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, πράγμα που η γραφειοκρατεία απέτρεψε. Τελικώς βρέθηκε η λύση της δωρεάς στο ΕΚΑΒ και γι΄αυτό επισκέφθηκε σήμερα την Κέρκυρας ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλειος Παπαδιώτης για την τυπική παράδοση-παραλαβή. Ο κ. Παπαδιώτης, αφού ευχαρίστησε το Δήμο Κέρκυρας γι΄αυτήν τη δωρεά, τόνισε ότι πρόκειται για ένα αξιόμαχο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο. Δεσμεύθηκε δε ότι το όχημα θα παραμείνει για πάντα στην Κέρκυρα για την εξυπηρέτηση των μεγάλων αναγκών της.