Στο Χημείο της Κέρκυρας θα μεταφερθεί ο ύποπτος φάκελος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, πολύ περισσότερο από 24 ώρες από το συμβάν το πρωί της Πέμπτης,

11
Ιανουαρίου / 2019

και λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ στο enimerosi.com, έφθασε η οδηγία από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας να απομακρυνθεί ο ύποπτος φάκελος από το Ταχυδρομείο. Η μεταφορά έγινε, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κέρκυρας.
Ωστόσο, στο νησί δεν έχει φθάσει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, όπως προέβλεπε αρχικά το σχέδιο, το οποίο φαίνεται ότι τροποποιήθηκε κατά τι. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, ο φάκελος θα ανοιχθεί κατ΄αρχήν στο παράρτημα Κέρκυρας του Γενικού Χημείου του Κρατους. Ωστόσο, σε περίπτωση ανεύρεσης κάποιας ουσίας, δεν είναι βέβαιο ότι υπάρχουν τα απαραίτητα αντιδραστήρια για την ανάλυση και εξακρίβωσή της, οπότε θα αποφασιστεί αναλόγως, αν θα χρειαστεί να μεταφερθεί στην Αθήνα..
Τουλάχιστον απελευθερώθηκε ο χώρος των ΕΛΤΑ, ο οποίος μένει να απολυμανθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν.

Νεότερη ενημέρωση 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο φάκελος από τη γραμματεία του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι (πρώην ΤΕΙ) μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κυλλήνη, για να μεταφερθεί οδικώς στην Αθήνα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με τον ίδιο τρόπο θα μεταφερθεί και ο φάκελος της Κέρκυρας με προορισμό την Αντιτρομοκρατική της ΕΛΑΣ στην Αθήνα, όπου θα συγκεντρωθούν όλοι οι «ύποπτοι» φάκελοι.