Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απόδοση της παράκτιας ζώνης ζητούν και οι ΑΝ.ΕΛ.

ΑΝ.ΕΛ.
27 Μαΐου 2016 / 10:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την απόδοση της διαχείρισης της παράκτιας ζώνης της πόλης στον κερκυραϊκό λαό, ζητά με ανακοίνωσή του ο γραμματέας συντονιστικής των ΑΝ.ΕΛ Κέρκυρας Αναστάσιος Κόλλιας.

Με τη θέση του αυτή στηρίζει τη συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει για την επιστροφή στις πόλεις του μετώπου που κληρονόμησαν οι Οργανισμοί Λιμένος από τα Λιμενικά Ταμεία.
«Η διαχείριση της παράκτιας ζώνης της πόλης της Κέρκυρας που δεν σχετίζεται με υπηρεσίες λιμενικών μεταφορών πρέπει να αποδοθεί στον Κερκυραϊκό λαό. Η θέση αυτή έχει διατυπωθεί από τους ΑΝΕΛ Κέρκυρας και αποτελεί πάγια δική μου θέση. Το ίδιο ισχύει για την διαχείριση όλων των "ορφανών" λιμανιών της κερκυραϊκής ακτογραμμής που "υποχρεωτικά" εδόθησαν στον ΟΛΚΕ, ο οποίος αντικειμενικά αδυνατεί να τα συντηρήσει και να τα εκμεταλλευθεί.
Για να γίνει αυτό πράξη απαιτείται νομοθετική ρύθμιση και πιθανόν πολλά περισσότερα αφού δια μνημονιακού νόμου απαγορεύεται η μεταβίβαση οποιασδήποτε περιουσίας που έχει εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ Είναι θέμα στο οποίο πρέπει να παρέμβουν άμεσα οι εκλεγμένοι βουλευτές του νομού όχι μόνο με λόγια αλλά και με ενέργειες ώστε να αλλάξει αυτό το καθεστώς.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κέρκυρας από καιρό έχουμε επισημάνει το γεγονός, καθώς παρατηρούσαμε την γενικότερη απραγία στο θέμα και συγχρόνως προβλέποντας την ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία που θα δημιουργείτο όταν θα νομοθετείτο η δημιουργία του νέου "Υπερταμείου" διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας.
Δεν εισακουστήκαμε και έπρεπε να φθάσει μια τοπική "κρίση" που αφορά μια από αυτές τις τοποθεσίες, για να κινητοποιηθούν όλοι οι "θιγόμενοι" από πιθανές απώλειες μελλοντικών σταυροδοτήσεων. Και τώρα που είναι η ύστατη στιγμή, πρέπει αυτοί που έχουν την δυνατότητα πολιτικής πίεσης προς το αρμόδιο Υπουργείο σε όποιο πόστο και αν βρίσκονται, να κάνουν το καθήκον που έχουν απέναντι στον κερκυραϊκό Λαό.
Οι πολίτες της Κέρκυρας πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν και να απολαμβάνουν την βόλτα τους στο κόλπο της Γαρίτσας, η κερκυραϊκή νεολαία έχει δικαίωμα να αθλείται στους χώρους που στεγάζεται ο ΝΑΟΚ, και οι Κερκυραίοι ψαράδες να μπορούν να έχουν τους σύγχρονους χώρους τους στη Κοντραφόσσα ανεξάρτητα από την μελλοντική θέληση κάποιων ξένων να εκχωρήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΛΚΕ σε ιδιώτες.
 
Απαραίτητο στοιχείο είναι ο νέος φορέας που θα δημιουργηθεί από τον Δήμο να χαρακτηρίζεται από πλήρη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση μιας τέτοιας περιουσίας. Αυτό είναι το απαραίτητο βήμα που θα κάνει αδύνατη κάθε δημιουργία "γκρίζων περιοχών συμφερόντων επιρροής". Και βέβαια αυτή η "μετάβαση" σε αυτήν την φυσιολογική κατάληξη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιουσίας του κερκυραϊκού λαού, να συνοδευτεί από έναν ενδελεχή, πλήρη και λεπτομερή οικονομικό έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές όλων ανεξαιρέτως των φορέων, συλλόγων, νομικών ή φυσικών προσώπων που έχουν εμπλακεί σε οτιδήποτε σχετίζεται με την χρήση όλης αυτής της περιουσίας στο παρελθόν. Αυτό είναι κάτι που ο λαός το ζητά έντονα. Ένας από τους λόγους, ίσως και ο κυριότερος, που αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή η κυβέρνηση. Αυτό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα το ξεχάσουν ποτέ όσο αποτελούν τμήμα αυτής της συγκυβέρνησης»