Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ. Γκίκας;«Κοροϊδία» Γεροβασίλη, για τον Πυροσβεστικό Σταθμό

ΓΚΙΚΑΣ
05 Ιανουαρίου 2019 / 17:17

ΑΘΗΝΑ. Αιχμηρή απόκριση του πρ. βουλευτή Κέρκυρας στο «εκδηλώνονται οι απαραίτητες ενέργειες» της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Με μια λιτή, όσο και αόριστη, δήλωση, απάντησε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στην, προ ημερών, ερώτηση του αρμόδιου Τομεάρχη της ΝΔ, Βουλευτή Λαρίσης, Μάξιμου Χαρακόπουλου, σχετικά με την καθυστέρηση μετεγκατάστασης του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας.
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη αρκέστηκε να επισημάνει πως «από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, εκδηλώνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξευρεθούν – το συντομότερο δυνατό – οι απαραίτητοι για την ολοκλήρωση του έργου, πόροι.» Γεγονός, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του Στέφανος Γκίκα, μέσω του οποίου και κατετέθη το ερώτημα Χαρακόπουλου.
Ο πρ. βουλευτής Κέρκυρας, υποστήριξε ότι «με μια απάντηση μόλις 3.5 γραμμών, η Υπουργός πετάει την “μπάλα στην εξέδρα”, δεν απαντάει επί της ουσίας, ούτε δίνει χρονοδιαγράμματα τέλεσης του έργου. Μόνον που ξεχνά ότι η ιστορία της μετεγκατάστασης του Σταθμού δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά συμπληρώνονται τρία ολόκληρα χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Αλλά και τις άθλιες συνθήκες που υπάρχουν στο κτίριο.».
Και η δήλωση Γκίκα συνεχίζει: «Και να σημειωθεί ότι η Προγραμματική Σύμβαση, για την πράξη διαμόρφωσης του νέου κτιρίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου Εσωτερικών, έχει συμφωνηθεί και έχει υποβληθεί εδώ και καιρό, στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτή δεν είναι απάντηση, είναι “κοροϊδία”. Δυστυχώς παρά τα τέσσερα χρόνια που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη αποκτήσει “κυβερνητική κουλτούρα”. Δεν υπολογίζει τους θεσμούς, κάνει ό,τι θέλει και, φυσικά, την πληρώνει η κοινωνία και οι πολίτες…».