Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλοι σε επιφυλακή λόγω της πρωτοφανούς χιονόπτωσης στην Κέρκυρα

χιόνι
04 Ιανουαρίου 2019 / 11:03

Αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή: Αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις, μην πηγαίνετε πουθενά χωρίς αλυσίδες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί οι εικόνες της χιονισμένης Κέρκυρας να αφήνουν άφωνους τους ντόπιους, ωστόσο, όπως τονίζουν οι αρχές, η προσοχή όλων πρέπει να είναι αυξημένη, είτε κινούνται πεζή είτε με αυτοκίνητα και μηχανές.
Η κίνηση των πεζών και των οχημάτων στην πόλη είναι δυσχερέστατη, καθώς όλοι οι δρόμοι είναι καλυμένοι με λιωμένο χιόνι. Σύμφωνα με την Τροχαία Κέρκυρας, δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής (13:00) συμβαντα ή ατυχήματα λόγω χιονιού. Ο διοικητής της Τροχαίας Σπύρος Σκολαρίκης, υπογραμμίζει ότι οι οδηγοί πρέπει να κινούνται πολύ αργά και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Προληπτικά, οχήματα της Πυροσβεστικής με αντιολισθητικές αλυσίδες κυκλοφορούν για περιπολία, ενώ η Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει μόνον σε ένα περιστατικό στο Βιρό, για να βοηθήσει έναν οδηγό που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. 
Η αντιπεριφερειάρχης Νικολέτα Πανδή βρίσκεται στον Παντοκράτορα, όπου έχει σημειωθεί έντονη χιονόπτωση: «Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες να μην μετακινούνται αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, γιατί εμποδίζουν και το έργο των συνεργείων που καθαρίζουν τους δρόμους» υπογραμμίζει. Αυτή την ώρα, δουλεύουν επτά συνεργεία καθαρισμού χιονιού σε όλην την ύπαιθρο.  
Σε κάθε περίπτωση και για την αποφυγή δυσάρεστων, εάν πρόκειται να μετακινηθείτε, είναι καλό να συμβουλεύεστε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.