Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στυγερό έγκλημα στην Κέρκυρα: Σκότωσε την κόρη του με σιδερόβεργα!

φόνος
03 Ιανουαρίου 2019 / 09:15

Η ενημέρωση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην αποκάλυψη μια στυγερής δολοφονίας κατέληξαν οι αστυνομικές έρευνες, την Τετάρτη το βράδυ, μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση της της 28χρονης Αντζελίνας Πέτρου.
Όπως δημοσίευσε  η «Ε», ο πατέρας της άτυχης κοπέλας, θεωρήθηκε γρήγορα, βάσει των συγκεντρωθέντων στοιχείων και καταθέσεων, ο βασικός ύποπτος του εγκλήματος. Με τη διαδικασία, λοιπόν, να προχωρά, ήλθε η (σοκαριστική) ομολογία – σφραγίδα της τραγωδίας. Και ο σχηματισμός της σχετικής δικογραφίας.
Θυμίζουμε ότι η άτυχη 28χρονη, αλβανικής καταγωγής (Μπεράτ), αγνοούνταν έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Η εξαφάνισή της δηλώθηκε από φίλο της, με την Ασφάλεια να αξιοποιεί ταχύτατα την κατάθεσή του (αλλά και λοιπών ατόμων του περιβάλλοντός της), φθάνοντας, το απόγευμα, στην ανακάλυψη του πτώματος στην περιοχή της Αλεπούς. Θαμμένο, στην πίσω πλευρά του σπιτιού που έμενε ο πατέρας της (ανασύρθηκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε για ιατροδικαστική εξέταση) και φέροντας, κατά τα πρώτα στοιχεία, συντριπτικά κατάγματα από αιχμηρό αντικείμενο.
Η συνέχεια, διαδικαστική. Ο πατέρας συνελήφθη, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια κι, εντέλει, ομολόγησε. 

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε άμεσα, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 29χρονης αλλοδαπής στην Κέρκυρα.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος 52χρονου αλλοδαπού, συγγενικού προσώπου της 29χρονης, ο οποίος συνελήφθη χθες (02-01-2019).
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 52χρονος, το βράδυ της Τρίτης (01.01.2019), μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχε με την 29χρονη, την χτύπησε με μεταλλικό αντικείμενο (σιδερόβεργα) στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.
Η προανάκριση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε συνεργείο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων.
Ο 52χρονος, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας.