Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΝΟΔΕ ΝΔ Κέρκυρας για την κρατική ενίσχυση των επενδύσεων στον Ερημίτη

Ερημίτης
02 Ιανουαρίου 2019 / 10:18

«Μπορούμε να θαυμάσουμε για άλλη μία φορά το μεγαλείο ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ

«Αρχές του 2019 και μπορούμε να θαυμάσουμε για άλλη μία φορά το μεγαλείο ψεύδους του ΣΥΡΙΖΑ. Ενός ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος σύγκρουση με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενός ΣΥΡΙΖΑ που είχε κηρύξει πόλεμο κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ενός ΣΥΡΙΖΑ που καταργούσε τα ΣΔΙΤ, απόλυτο θύμα του οποίου έπεσε η Κέρκυρα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Καλώς ήρθατε λοιπόν κύριοι στην πραγματικότητα, όταν ξαφνικά φαίνεται ότι, περιέργως, συμφιλιωθήκατε με τους επιχειρηματίες, τους ιδιώτες και τους επενδυτές σε τέτοιο βαθμό, ώστε να εγκρίνετε και προσφέρετε κρατική ενίσχυση στην επενδύτρια εταιρεία στον «Ερημίτη» για την δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου & για την δημιουργία μαρίνας, της τάξεως των € 4.161.105,95 και η ενίσχυση αυτή με την μορφή φοροαπαλλαγής!!!!!!!
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η φοροαπαλλαγή αυτή, η οποία υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ευρώ όπως ήδη αναφέρθηκε, αγγίζει περίπου το ¼ του προϋπολογισμού της όλης επένδυσης!
Που πήγε άραγε ο «παλιός» «καλός» ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φωνασκούσε κατά των ιδιωτών και ο οποίος «θα χάλαγε τον κόσμο» αν π.χ. περνούσε μία άλλη Κυβέρνηση ένα τέτοιο μέτρο, λέγοντας (σαν να το ακούμε…) ότι η κρατική αυτή ενίσχυση είναι χαριστική για τον επιχειρηματία και άλλα τέτοια;
Και εμείς δεν λέμε βέβαια ότι είμαστε αντίθετοι με τις επενδύσεις στον τόπο μας, με την ιδιωτική πρωτοβουλία και με τις θέσεις εργασίας, αλλά, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να είμαστε σκεπτικοί με ό,τι ακούμε και βλέπουμε, ειδικά όταν για την εξέλιξη της συγκεκριμένης επένδυσης έχει επανειλημμένως εκφράσει τις επιφυλάξεις του, και μάλιστα δημοσίως, ο πρώην Υπουργός και πρώην Βουλευτής Κερκύρας (σήμερα Βουλευτής ΝΔ Β΄ Αθηνών) Νίκος Δένδιας.
Οι επενδύσεις είναι αυτονόητο ότι μας ενδιαφέρουν, αλλά με την τήρηση τέτοιων κανόνων που θα εξασφαλίζουν κέρδος για το ελληνικό δημόσιο και κέρδος για τις τοπικές κοινωνίες».