Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΚΚΕ για την κρατική ενίσχυση της επένδυσης στον Ερημίτη

Ερημίτης
29 Δεκεμβρίου 2018 / 11:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων της NCH στο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, σε δελτίο τύπου αναφέρει:
«Βγήκαν στη δημοσιότητα οι εγκρίσεις των επενδυτικών σχεδίων για το ξενοδοχείο και τη μαρίνα που σχεδιάζονται να χτιστούν στην περιοχή του Ερημίτη. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά αφού στην επιχείρηση «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΕΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε.» δίνεται ποσό ενίσχυσης από το κράτος με τη μορφή της ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ίσο με το 25% της επένδυσης!!! Με άλλα λόγια 4 εκατομμύρια ευρώ που βγαίνουν από τις τσέπες μας για να πάνε σε αυτές των καπιταλιστών.
Λίγες μέρες πριν κλείσει ο χρόνος, με τους εργαζόμενους να παλεύουν για να πληρώσουν δισεκατομμύρια φόρους για ΕΝΦΙΑ και τέλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χαρίζει και πάλι εκατοντάδες εκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες στο όνομα της «δίκαιης» ανάπτυξης.
Την ίδια στιγμή που 5άστερα ξενοδοχεία και μαρίνες χτίζονται στο νησί μας, η τεράστια πλειονότητα των εργαζόμενων στον τουρισμό όχι μόνο δουλεύουν κακοπληρωμένοι και σε άθλιες συνθήκες εργασίας, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ούτε μία μέρα διακοπές. Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που συνεχώς θα γεννάει κρίσεις και βάρη για τους πολλούς.
Η κυβέρνηση, με όλα τα μέτρα και με την προπαγάνδα της, καλεί το λαό να βάλει ως μέτρο όχι τις δικές του σύγχρονες ανάγκες και την ανάκτηση όλων όσα έχασε, αλλά τις «ανάγκες» της καπιταλιστικής οικονομίας, το στόχο της ανάκαμψης, που για τον ίδιο σημαίνουν θρυμματισμένα δικαιώματα, «πασπαλισμένα» με μερικά ψίχουλα, τάχα ως αντίβαρο.
Και σε αυτή την περίπτωση, όπως παντού, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, όσο και να ψάξουν δεν πρόκειται να βρουν διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων που υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία. Όλοι μαζί χειροκροτούν αποφάσεις της κυβέρνησης σαν και αυτή για τον Ερημίτη.
Τη διαφορά μπορούν να την κάνουν οι ίδιοι, με τη συμμαχία και τον αγώνα τους για την ανάκτηση απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, με μπροστάρη στην πάλη τους το ΚΚΕ».