Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύμφωνο συμβίωσης με τους Ρομά

Λιβάδι Ρόπα
25 Μαΐου 2016 / 16:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον οικισμό των Ρομά, στο λιβάδι του Ρόπα, επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιώργο Καρύδη χωρικό Αντιδήμαρχο Μέσης Κέρκυρας, Νίκο Αναστασόπουλο Τεχνικών Υπηρεσιών,

Γιώργο Παντελιό Οικονομικών, Σπύρο Ασπιώτη Καθαριότητας και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με επικεφαλής το Διοικητή Π.Υ. νομού Κερκύρας, Ανδρέα Ρίζο.
Καταρχήν έγινε συζήτησή με τους κατοίκους τους οικισμού σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας της περιοχής. Ο Διοικητής της Π.Υ εισηγήθηκε ένα σχέδιο πυροπροστασίας με τη δημιουργία μιας αντιπυρικής ζώνης, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των συχνών πυρκαγιών που παρουσιάζεται τους θερινούς μήνες στην περιοχή. Στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου, θα γίνει εκ νέου συνάντηση με τους κατοίκους. Ακολούθησε συζήτηση γύρω από τη λειτουργία και τα γενικότερα προβλήματα του οικισμού, που δεν είναι και λίγα, ζητήθηκαν προβλήματα όπως π.χ. υποδομών, καθαριότητας και υγιεινής (μυοκτονία κ.λ.π )
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην διαχρονική αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στους Ρομά της περιοχής. «Η κατάσταση αυτή που βιώνετε είναι ένα αγκάθι στο μάτι μας» είπε ο κ. Νικολούζος και υποσχέθηκε βοήθεια από την πλευρά του Δήμου:«Εμείς θα βοηθήσουμε, εσείς όμως θα αλλάξετε την κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια ο κ. Νικολούζος επισκέφτηκε με την συνοδεία του προέδρου του συλλόγου των Ρομά διάφορα σημεία του οικισμού. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος επισκέφτηκε και τους οικισμούς των Ρομά στις περιοχές Βασιλικά και Άγιο Ιωάννη.