Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διπλή εκδήλωση στο Θέατρο για το Γαστούρι

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
26 Δεκεμβρίου 2018 / 18:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναυλία της «Ομόνοιας» κι έκθεση λαογραφικού υλικού στο Δημοτικό Θέατρο, την Παρασκευή.

Πανηγυρική, επετειακή συναυλία, με αφορμή την ολοκλήρωση του έτους (2018) που «σφράγισε» τα 120 χρόνια απ’ την ίδρυσή της, θα δώσει το μουσικό σώμα της Φιλαρμονικής Γαστουρίου «Ομόνοια» την Παρασκευή (28/12) το απόγευμα (20.30), στο Δημοτικό Θέατρο.
Η συναυλία, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού, Σπύρου Ράλλη, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ αριθμημένες προσκλήσεις διατίθεται καθημερινά, τόσο στη Φιλαρμονική, όσο, την ημέρα της εκδήλωσης, στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου.
«Κλου» της συναυλίας; Η παρουσία, ως επίσημος προσκεκλημένος, του καθηγητή ενοργάνωσης και διεύθυνσης μπάντας της Ακαδημίας του Μιλάνο, Carlo Pirola. Αλλά και η εμφάνιση, ως σολίστ, των διακεκριμένων εκτελεστών, Γιώργου Ραράκου (τούμπα) και Σπύρου Κρητικού (κλαρινέτο).
Παράλληλα, στο χώρο εκθέσεων του φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, θα λειτουργεί έκθεση λαογραφικού υλικού από το Γαστούρι και τους οικισμούς του και παλιών φωτογραφιών από το Αχίλλειο και το χωριό.
Ώρα έναρξης της έκθεσης, 7.00 μ.μ. (επίσης με ελεύθερη είσοδο).
Η έκθεση διοργανώνεται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γαστουρίου και το Χορευτικό του τμήμα, με επικεφαλής τη δασκάλα χορού, Μαριλένα Κάντα.