Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ΦΕΚ η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο Κέρκυρας (video)

Παραλιακό μέτωπο
20 Δεκεμβρίου 2018 / 10:46

Παραχωρείται η ζώνη από το Καφέ Γυαλί έως τον Ανεμόμυλο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως ενημέρωσε σήμερα το πρωί τους εκπροσώπους του Τύπου ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο αποχαρακτηρισμός από λιμενική ζώνη του παραλιακού μετώπου της πόλης της Κέρκυρας. 
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας για να περάσει στο Δήμο η παραλιακή ζώνη. Η παραχώρηση αυτή αφορά την ακτογραμμή από το φάρο στο Καφέ Γυαλί, συμπεριλαμβανομένης της πλατείας Νέου Φρουρίου (όχι η μαρίνα), μέχρι τον Ανεμόμυλο. 



Κ. Παυλίδης: Ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας 
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης ανακοίνωσε «Πρόκειται ασφαλώς για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία έρχεται να δικαιώσει τις προσπάθειες και τους κόπους που καταβλήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Αποτελεί την της Αυτοδιοικήσης και της τοπικής κοινωνίας, ένα αποτέλεσμα που βρήκε μπροστά του πολλά εμπόδια, αντικειμενικά και υποκειμενικά.
Μετά τις νέες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κέρκυρας, μόλις 12 μήνες μετά η δέσμευση γίνεται πράξη, αποδίδοντας το παραλιακό μέτωπο της πόλης στην τοπική κοινωνία, στις συλλογικές δραστηριότητες της και στο Δήμο της Κέρκυρας. Από δω και πέρα απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης και ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου ώστε να αποτελέσει ένα ακόμη στοιχείο που θα προσδώσει υπεραξία στην καθημερινότητα των πολιτών και στο τουρισμό.
Με τη δημοσίευση του 96σελιδου ΦΕΚ, πραγματοποιείται το σημαντικότερο βήμα μέχρι σήμερα με το οποίο ολοκληρώνεται και τυπικά η πρώτη φάση της διαδικασίας. Πλέον εισερχόμαστε στο δεύτερο και τελικό στάδιο που αφορά την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο και την κοινωνία της Κέρκυρας, το αμέσως επόμενο διάστημα».