Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Οι ρουφιανο-μηχανές του χαφιεδισμού!»

ΜΠΟΥΚΑΣ
18 Δεκεμβρίου 2018 / 15:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δριμεία επίθεση Μπούκα με αφορμή την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στο Νοσοκομείο.

«Αξονικό δεν έχουμε, γιατρούς δεν έχουμε, νοσηλευτές δεν έχουμε… Μας “θωρακίζουν” όμως με αριστερές ρουφιανο-μηχανές. Τι άλλο, επιτέλους, θέλετε ω Κερκυραίοι;»
Μ’ αυτόν τον γλαφυρό, αν μη τι άλλο τρόπο, επέστρεψε στις δημόσιες αναφορές του ο Χρ. Μπούκας. Με νέα του ανακοίνωση, ο επικεφαλής της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, τοποθετήθηκε σχετικά με την, μία ημέρα πριν, ανακοίνωση απ’ τη διοίκηση του ΓΚΝ ολοκλήρωσης του συστήματος ασφάλειας των εγκαταστάσεων.
Ανατρέχοντας, κατ’ αρχήν, στο παρελθόν: «Παλιότερα, επί αλήστου διοίκησης της Δεξιάς, είχαν εγκατασταθεί κάμερες παρακολούθησης εισερχομένων και εξερχομένων πολιτών στο παλαιό Νοσοκομείο. Είχε ζητηθεί άδεια από κάποια “ανεξάρτητη αρχή” με το αιτιολογικό ότι είχαν κλέψει έναν τενεκέ λάδι (έτσι ακριβώς, όπως το διαβάζετε) από το υπόγειο που ήταν τα μαγειρεία. Τι και αν δεν είχε αποδειχθεί τίποτα; Οι κάμερες παρακολούθησης στην ταράτσα του Νοσοκομείου με την τηλεόραση παρακολούθησης στο γραφείο του Διοικητή! Τότε τους κράξαμε, τους καταγγείλαμε, προσφύγαμε στην “ανεξάρτητη αρχή” και οι κάμερες –ξέρετε, αυτά τα χαφιέδικα εργαλεία παρακολούθησης της ιδιωτικής μας ζωής- ξηλώθηκαν σιωπηλά. Ποιος πλήρωσε τα λεφτά; Μα, εμείς όλοι, φυσικά!».
Και μετά, το σήμερα: «Οι σημερινοί Υπουργοί Υγείας, κ.κ. Ξανθός και Πολάκης, με θητεία στον “αριστερό” συνδικαλισμό, ύψωναν το αριστερό χέρι με γροθιά και κουνούσαν την σημαία της αριστεροσύνης σε παρόμοια γεγονότα. Τώρα, πού να τρέχουν στους δρόμους με βροχή, αφήνοντας τις “αριστερές” δερμάτινες χουμπωτές υπουργικές καρέκλες τους; Ήρθε η “αριστερά” στην εξουσία, αυτοπροσώπως.Τώρα, αντί για το αριστερό χέρι με γροθιά, υψώνουν ρουφιανο-μηχανές παρακολούθησης στα Νοσοκομεία, όπως το δικό μας».
Kαι συνεχίζει: «Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά για τους κακόβουλους: ετούτες οι ρουφιανο-μηχανές είναι αριστερές, δεν είναι της επάρατης Δεξιάς. Είναι για το καλό μας, ο χαφιεδισμός! Να μην πάθουμε τίποτα. Και από κοντά και ηλεκτρονικά μέσα: “Με κάμερες ασφαλείας θωρακίζεται το Νοσοκομείο Κέρκυρας”. Ντροπή και αίσχος!»
Καταλήγοντας ως εξής: «Την είδηση, την προτείνουμε σαν υποψήφια είδηση της χρονιάς με έπαθλο της ανοιχτής αριστερής παλάμης».
Προειδοποιώντας, παράλληλα, πως «σιγά, μην κάτσουμε έτσι. Θα υπερασπιστούμε την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα εργαζομένων και πολιτών. Θα επανέλθουμε, όσες φορές και αν χρειαστεί, για να τους εξευτελίσουμε πατόκορφα, μέχρι να θωρακίσουμε τις δικές μας ζωές και να ξεθωρακίσουμε το Νοσοκομείο από τις ρουφιανο-μηχανές του “αριστερού” χαφιεδισμού!»