Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πήρε το ντέρμπι ο Κρόνος. Ήττα στο τέλος για την ΑΕΛ

Γ΄ Εθνική
16 Δεκεμβρίου 2018 / 17:48
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Κρόνος κατάφερε να κερδίσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μακεδονικό, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Football League.

Αντίθετα, η ΑΕΛ έχασε έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος, αφού ηττήθηκε στην Παραμυθιά από το Σούλι με 1-0.
Αναλυτικά:
 
Κρόνος – Μακεδονικός Φούφα 1-0
 
Μεγάλη νίκη του Κρόνου στο ντέρμπι της αγωνιστικής κόντρα στον πρωτοπόρο Μακεδονικό και τρεις ακόμη βαθμοί για την ομάδα των Αργυράδων που βρήκε πλέον τα πατήματά της.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Κρόνος είχε την υπεροχή και έχασε ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά οι ομάδες πήγαν στα απδυτήρια χωρίς γκολ. Στην επανάληψη και μόλις στο 47΄ ο Χαρτσιάς κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος και έκανε το 1-0 που ήταν και τελικό σκορ. Στη συνέχεια αν και βρέθηκε με 10 παίκτες από το 70΄, αφού αποβλήθηκε ο Σπαχίου με 2η κίτρινη,  ο Κρόνος κατάφερε να μην κινδυνέψει και στο τέλος να πάρει τη μεγάλη νίκη από τον Μακεδονικό Φούφα και να ανέβει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
 
Κρόνος: Ζάχος, Κωστάντης, Ανυφαντής, Γραικός, Πουλημένος, Χαρτσιάς, Αχείμαστος, Χατζηδημητρίου, Παπαστεργίου, Κοιλιάρας, Μουζακίτης.
 
Μακεδονικός Φούφα: Σταυρίδης, Σιδηρόπουλος, Δινοβίτσης, Τζουβάρας, Τακίδης, Πίντσης, Μόσχος, Τοπάλης, Χαϊτάς, Ματούλας, Μαυροματίδης.
 
 
Σούλι – ΑΕ Λευκίμμης 1-0
 
Ήττα που της στερεί τη δυνατότητα να βρεθεί μία ανάσα από την κορυφή, υπέστη στην Παραμυθιά η Λευκίμμη από το Σούλι με 1-0. Ήταν ένα παιχνίδι που φάνηκε ότι θα κρινόταν στο γκολ με την ΑΕΛ να έχει παράπονα από τη διαιτησία ειδικά για ένα γκολ που πέτυχε ο Τσόφλιος στο 70΄ και ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ένα γκολ που θα μπορούσε να δώσει το τρίποντο στην ΑΕΛ η οποία, αν είχε προηγηθεί, ήξερε πάρα πολύ καλά πώς να κρατήσει το σκορ. Στο μέτριο ποιοτικά αυτό παιχνίδι η ΑΕΛ ήταν πιο ομάδα, στο πρώτο ημίχρονο μέρος δεν υπήρχαν ιδιαίτερες φάσεις από τις δυο ομάδες, ενώ στην επανάληψη, εκτός από το ακυρωθέν γκολ της ΑΕΛ, είχε και μια μεγάλη ευκαιρία στο 80΄ με τον Κιπτίου. Όμως τα πράγματα ήρθαν ανάποδα και δύο λεπτά αργότερα το Σούλι με κοντινό σουτ του Μπουκουβάλα άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΛ πίεσε ασφυκτικά ως το τέλος αλλά δεν κατάφερε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Ήταν μια ήττα που ίσως μετρήσει στο τέλος του πρωταθλήματος.
 
Αποτελέσματα (12η αγωνιστική)
 
Κρόνος Αργυράδων – Μακεδονικός Φούφα       1-0
Θρίαμβος Σερβιανών – Τηλυκράτης Λευκάδας   0-1
Σούλι Παραμυθιάς – ΑΕ Λευκίμμης                     1-0
Ναυπακτιακός – Θεσπρωτός                               1-1
Μακεδονικός Σιάτιστας – ΑΟ Φλωριάδας             4-0
Γρεβενά Αεράτα – Αχέρων Καναλακίου                0-3
Ρεπό: Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας
 
Βαθμολογία
 
Μακεδονικός Φούφα         24
Κρόνος                              20
Ναύπακτος                        20
Αχέρων                              20
Θεσπρωτός                        19
ΑΕ Λευκίμμης                     18
Τηλυκράτης                         18
Σούλι                                   16
Μ. Αλέξανδρος Καλλ.          13
Θρίαμβος Σερβιανών          10
Σιάτιστα                                 5
Γρεβενά Αεράτα                    2
ΑΟ Φλωριάδας                     -1
*Ο ΑΟ Φλωριάδας και ο Μ. Αλέξανδρος έχουν από ένα μηδενισμό και -3

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια