Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστρέφει ο Ολυμπιακός Μαντουκιού στα πρωταθλήματα

Τοπικά πρωταθλήματα
13 Δεκεμβρίου 2018 / 14:58
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μαντούκι πάνω από πέντε δεκαετίες ήταν περήφανο για τον Ολυμπιακό του, μια ομάδα που γνώρισε δόξες στο παρελθόν.

Έβγαλε πολλούς ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι κάτοικοι του προαστίου της πόλης και πήρε τίτλους στα πρωταθλήματα και τα κύπελλα της ΕΠΣΚ. Αυτή η ομάδα τα τελευταία 15-20 χρόνια ουσιαστικά «εγκαταλείφθηκε» από τους Μαντουκιώτες, αφού δεν υπήρξαν άνθρωποι που θα αναλάμβαναν να διοικήσουν το σωματείο και να το οδηγήσουν στον δρόμο των επιτυχιών όπως παλιότερα. Τα έξοδα και ο χρόνος που απαιτείται για να λειτουργήσει ένας ιστορικός σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός είναι τέτοια που δε δίνουν περιθώρια ώστε να συμμετέχει κάποιος επιφανειακά στις εκδηλώσεις της ομάδας.
Πριν αρκετά χρόνια ο Βαγγέλης Καρπατσέλης, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, ανέλαβε την ομάδα στο πλαίσιο της Ακαδημίας που δημιούργησε και του αθλητικού κέντρου που λειτουργεί ως σήμερα, με στόχο να προωθεί τα νεαρά παιδιά των ακαδημιών και να παίζουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Και η αλήθεια είναι ότι πέρασαν πολλά νεαρά παιδιά από τον Ολυμπιακό, αρκετά εξελίχθηκαν, κάποια έφτασαν ψηλά (ο Κρητικός είναι σήμερα ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ Κέρκυρα) και ο Ολυμπιακός λειτουργούσε. Όμως, τα έξοδα και ο χρόνος συντήρησης της ομάδας, φθείρει και κουράζει με αποτέλεσμα να μείνει τις δυο τελευταίες σεζόν εκτός πρωταθλημάτων. Αυτό μπορεί να στεναχώρησε τους Μαντουκιώτες αλλά η χαρμόσυνη είδηση ήρθε από την πλευρά του Β. Καρπατσέλη, ο οποίος με ανακοίνωσή του την ημέρα της γιορτής του νησιού, ενημέρωσε ότι ο Ολυμπιακός Μαντουκιού επιστρέφει στα τοπικά πρωταθλήματα την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Μία πολύ καλή είδηση, καθώς κερκυραϊκό ποδόσφαιρο χωρίς Ολυμπιακό Μαντουκιού δεν νοείται.
Η ανακοίνωση: ««Το karpatselis FC σας ανακοινώνει σήμερα στην μεγάλη γιορτή για την πόλη μας, ένα σημαντικό γεγονός για το ποδόσφαιρο. Έγιναν συντονισμένες προσπάθειες, βρέθηκαν πολλοί και καταξιωμένοι επιχειρηματίες του νησιού μας και αποφασίσαμε την επόμενη αγωνιστική σεζόν να σηκώσουμε πάλι ψηλά τη σημαία του Ολυμπιακού Μαντουκίου και να τον φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν και οι ανάλογες ανακοινώσεις. Τα καλύτερα έρχονται».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια