Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το… σήκωσε η Κέρκυρα των «Durrells»!

ΝΤΑΛΕΛΣ
04 Δεκεμβρίου 2018 / 19:16

ΛΟΝΔΙΝΟ. Κερκυραϊκός θρίαμβος στα ευρωπαϊκά βραβεία για την «Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία».

«And the Film Location Award goes to…» Η Κέρκυρα, των «The Durrells» είναι ο μεγάλος νικητής του 2ου διεθνούς διαγωνισμού του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN) για την καλύτερη ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα.
Τα αποτελέσματα της πολυήμερης, παγκόσμιας ψηφοφορίας (ολοκληρώθηκε στις 30/11) ανακοινώθηκαν πριν από λίγη ώρα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Focus», στο Λονδίνο. Mε την EUFCN να post-άρει το… μαντάτο στην επίσημη σελίδα της στα social media, μαζί με τα θερμά της συγχαρητήρια στην Hellenic Film Commission (μέλος του EUFCN), του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (EKK), για την επιλογή και υποστήριξη της υποψηφιότητας της Κέρκυρας, «ενός από τα προστατευόμενα μνημεία της Ελλάδας από την UNESCO, όπου γυρίστηκε η εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτική σειρά των βρετανικών καναλιών ITV και PBS “The Durrells” (1ος-4ος κύκλος επεισοδίων)».
Ενώ αύριο (Τετάρτη) αναμένεται να γνωστοποιηθεί και το όνομα του τυχερού, που κέρδισε ένα ταξίδι στο νησί (τριήμερη διαμονή για δύο άτομα), εξ όσων συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία.
Σημειώνουμε ότι η EUFCN αποτελείται από 90 μέλη από 30 χώρες, τα οποία προωθούν τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες για οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με το Cineuropa.
Η, δε, Κέρκυρα αναδείχθηκε κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία ανάμεσα σε, συνολικά, 12 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων η λίμνη Καρέτσα της Ιταλίας, το εθνικό πάρκο της Τενερίφης στην Ισπανία και το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.