Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν ανοίγει Τρίτη η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ
03 Δεκεμβρίου 2018 / 16:20

ΑΘΗΝΑ. Ως τις 14/12 η καταβολή, είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Τάγαρης

Δεν ανοίγει, τελικά, αύριο (Τρίτη, 4/12) η εφαρμογή για τις αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Τάγαρης, εντός της ημέρας αναμένεται να υπογραφεί η ΚΥΑ και στη συνέχεια θα πάρουν σειρά οι απαραίτητες δοκιμές, ώστε, είπε, να μην υπάρξουν τα περσινά προβλήματα.
Ως εκ τούτου, σημείωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει ως το τέλος της εβδομάδας, ενώ η πληρωμή του μερίσματος αναμένεται να δίνει στις 14 Δεκεμβρίου. Διευκρινίζοντας πως η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα. Μάλιστα συνέστησε σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρυσι σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να πάνε στα ΚΕΠ να τα διορθώσουν τώρα και να μην περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα.
Επιπλέον, ανέφερε πως για τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών, θα «τρέξει» αυτόματα η αίτηση για καταβολή του κοινωνικού μερίσματος. Ωστόσο, αν δουν ότι δεν τους έχει καταβληθεί, τότε θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να το λάβουν.