Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΓΕΛ Λευκίμμης: «Η προπαγάνδα στο σχολείο μας δεν έπιασε τόπο…»

ΣΧΟΛΕΙΟ
28 Nov 2018 / 17:40

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. Άρνηση του ΓΕΛ στα sms – social καλέσματα κύκλων για μαθητικές κινητοποιήσεις σχετικά (και) με το Μακεδονικό

Το κλίμα, πανελλαδικά, τεταμένο. Λυδία λίθος, η κλιμακούμενη «καμπάνια», μέσω sms και events στα social media, με τα οποία οι μαθητές, όλων των σχολείων της χώρας, καλούνται σε καταλήψεις και πορεία την Πέμπτη, 29/11. 
Αιτία; «Εθνικά θέματα, Μακεδονικό, Κατσίφας, Β. Ηπειρος. Μιλήστε με τα 15μελή σας και τους συλλόγους γονέων και κανονίστε την κατάληψη. Μην φοβάστε για ποινικά θέματα. Δεν υπάρχει ανησυχία…». Σημείωση: ειδικά στη Β. Ελλάδα, σχολεία, τελούν ήδη υπό κατάληψη.
Την ίδια ώρα, γαϊτανάκια αντεγκλήσεων. Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, εμφανίζεται πεπεισμένος πως «φασίστες της “X.A.” προσπαθούν να διοχετεύσουν εθνικιστικό δηλητήριο σε μαθητές και σχολεία, καλώντας τους απροκάλυπτα σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων».
Η ΟΛΜΕ μιλά για στοχοποίηση μαθητών, σχολείων και ΕΛΜΕ από «εθνικιστικούς και ακροδεξιούς κύκλους», δηλώνοντας ότι θα φράξει το δρόμο σε όσους, με πρόσχημα το μακεδονικό, επιχειρούν να μετατρέψουν τον χώρο των σχολείων σε πεδίο εθνικισμού, καλλιεργώντας το μίσος, το ρατσισμό, τις νεοφασιστικές αντιλήψεις.
Κι εδώ; Στο νησί;
Περίπτωση ΓΕΛ Λευκίμμης. Σήμερα, απόφαση – ανακοίνωση του 15μελούς: κάθετη αντίθεση με τη συμμετοχή στην (επίμαχη) πρόσκληση πανελλαδικής διαμαρτυρίας. Για λόγους, συγκεκριμένους:
•Δεν πρόκειται να μπούμε, ως μαθητές, σε πολιτικά παιχνίδια.
•Δεν πρόκειται να συμμεριστούμε τον εθνικισμό και τον Ρατσισμό που συμμερίζονται οι «Ανώνυμοι» οργανωτές της διαμαρτυρίας.
•Κατακρίνουμε τις αλυτρωτικές τάσεις κάθε χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της δικιάς μας.
•Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον οποιονδήποτε Αλβανό, Σκοπιανό, Βούλγαρο ή Τούρκο συμμαθητή μας.
Ο επίλογος, δικός τους: «Δεν υφίσταται λόγος μίσους ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων, θρησκειών, χρώματος κ.ο.κ. Για αυτόν τον λόγο, υποστηρίζουμε την ειρήνη και την ισονομία ανάμεσα σε όλους τους λαούς. Σεβασμός για όλους τους ανθρώπους, ειρηνική συνύπαρξη για τους λαούς όλου του κόσμου. Κατακρίνουμε τον Ρατσισμό, τον εθνικισμό από όπου και αν προέρχεται. Η προπαγάνδα ευτυχώς στο σχολείο μας δεν "έπιασε τόπο"…»