Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Πηνελόπη» τσάκισε τη φτερωτή του Ανεμόμυλου στην Κέρκυρα (photos)

ανεμόμυλος
26 Nov 2018 / 09:25
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το χαμηλό βαρομετρικό «χτύπησε» ένα από τα διάσημα τοπόσημα της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η σφοδρή καταιγίδα το βράδυ της Κυριακής είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τα ξύλα της φτερωτής του Ανεμόμυλου στην άκρη του όρμου της Γαρίτσας, ενός από τα χαρακτηριστικά τοπόσημα της πόλης της Κέρκυρας.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ


Το συμβάν δεν θα προκαλούσε εντύπωση, αν δεν ερχόταν σε συνέχεια μιας σειράς φθορών που έχουν υποστεί τα μνημεία της Κέρκυρας, λόγω ελλιπούς συντήρησης. Έτσι μετά τις ζημιές στο Λιστόν με την αποκόλληση παραδοσιακού φαναριού και την πτώση επιχρίσματος, αλλά και τη σταδιακή φθορά των Φρουρίων, η σπασμένη φτερωτή του Ανεμόμυλου, έρχεται να υπενθυμίσει στους Κερκυραίους, την εγκατάλειψη από την υποία υποφέρει η πόλη-μνημέιο της UNESCO. Ο ανεμόμυλος υπήρχε σε αυτό το σημείο από την εποχή της Ενετοκρατίας, ωστόσο έπεσε και ανακατασκευάστηκε στους νεότερους χρόνους.
Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σημεία τουριστών και φωτογράφων και βέβαια σημείο κοινωνικής συναναστροφής για τους Κερκυραίους, λουόμενους ή περιπατητές. 
Στην περούσα φάση ανήκει στην αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ). 



ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΙΤΟΥΛΑΔΙΤΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.