Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ηχηρή διαμαρτυρία της Λευκίμμης σε Μοναστηράκι-ΥΠΕΣ, μαζί και φορείς της Δ. Αττικής! (video-photos)

ΛΕΥΚΙΜΜΗ
21 Nov 2018 / 17:20

Ευρεία η πορεία των Λευκιμμιωτών στην Αθήνα, πλαισίωση και από Συλλόγους – Φορείς της Δ. Αθήνας, ελέω Φυλής.

Παρουσία μελών του «Αλεύχιμον» και κατοίκων της Λευκίμμης, που μετέβησαν στην Αθήνα επί τούτου, αλλά και πολλών Κερκυραίων – εκπροσώπων κερκυραϊκών συλλόγων της πρωτεύουσας, πραγματοποιείται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής / Πρωτοβουλίας αγώνα και αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη.

Με συνθήματα, πανό και πλακάτ συνεπή προς τα όσα αναφέρονται στο σχετικό ψήφισμα του Συλλόγου («Stop στο έγκλημα στη Λευκίμμη», «έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη» κλπ.) και κυρίαρχο αυτά του Π.Σ.Λ. Αττικής («Ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης έχει ακυρωθεί με αγώνες του λαού. Απαιτούμε φιλολαϊκή λύση εδώ και τώρα, Έξω τα ιδιωτικά συμφέροντα»), και της Πρωτοβουλίας Αγώνα Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη («Μια – δυο – πολλές Λευκίμμες. Αντίσταση και Αγώνας στις δολοφονικές πολιτικές κέρδους και Φασισμού»), πλήθος Νοτίων–και μη- διατράνωσαν το αίτημά τους για «λουκέτο» στους ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Τεμπλονίου, αποχώρηση των ΜΑΤ, εθνικό σχεδιασμό ως προς το θέμα της διαχείρισης χωρίς ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ κι, εν κατακλείδι, παύση «των περιβαλλοντικών εγκλημάτων και της παραπέρα υποβάθμιση της ζωής μας».

Πραγματοποιώντας, κατόπιν, απ’ το Μοναστηράκι (σημείο συγκέντρωσης), προγραμματισμένη πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μάλιστα, το όλον πλαισιώθηκε και από εκπροσώπους Σωματείων και Φορέων της Δυτικής Αθήνας / Αττικής, δεδομένου του ανάλογου προβλήματος –και διαμαρτυρίας- με τον ΧΥΤΑ Φυλή. Και οι οποίοι, σε κοινή τους ανακοίνωση, αναφέρουν, πλην άλλων, τα εξής:
«Όλοι στον αγώνα. Να κλείσουν τώρα οι ΧΥΤΑ Φυλής και Λευκίμμης! Διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού… Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του λαού της Λευκίμμης που διεκδικεί να κλείσει εδώ και τώρα ο ΧΥΤΑ. Ο δικός τους αγώνας, είναι και δικός μας! Κοινός αγώνας για τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας…» 

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και ο Γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και το μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε Δημήτρης Στρατούλης, ενώ από το ΚΚΕ το «παρών» έδωσε ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος.