Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξανά πρωταθλήτρια Δυτ. Ελλάδας η ομάδα του Σ.Π.Ζ.Κέρκυρας

Σκάκι
21 Nov 2018 / 14:02

Επιβλητική η εμφάνιση της ομάδας παίδων - κορασίδων

ΠΡΕΒΕΖΑ. Επιβλητική ήταν η εμφάνιση της ομάδας Παίδων-Κορασίδων του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας, η οποία κατέκτησε με περίπατο για μια ακόμη φορά το ομαδικό Πρωτάθλημα της Δ. Ελλάδας και προκρίθηκε πανηγυρικά στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οι αγώνες έγιναν το Σαββατοκύριακο στην Πρέβεζα, στο ξενοδοχείο Royal Margarona Palace, με διοργανωτή την Σ.Ε. Νικόπολη Πρέβεζας.

Έλαβαν μέρος ομάδες της περιοχής με 6 σκακιέρες η κάθε μία (παίδων Κ15, παμπαίδων Κ14, παμπαίδων Κ12, παμπαίδων Κ10, κορασίδων Κ16, παγκορασίδων Κ12). Την ομάδα μας συγκρότησαν οι Αλέξανδρος Λευθεριώτης, Σπύρος Στρατηγός, Θεοδώρα Παρίση, Ιωσήφ Μοσχάτ, Δανάη Μαυρομμάτη και Κατερίνα Γκουτζούκη. Ο Σ.Π.Ζ.Κερκύρας συνέτριψε τους αντιπάλους κερδίζοντας όλους τους αντιπάλους με εντυπωσιακά σκορ: σε 24 συνολικά παρτίδες κέρδισε 22, έκανε 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα ήταν: Α.Γ.Ο.Φίλιππιάδας-Σ.Π.Ζ.Κέρκυρας 0-6, Πύρρος Άρτας-Σ.Π.Ζ.Κερκύρας 0,5-5,5, Σ.Π.Ζ.Κέρκυρας-Σ.Ε.Νικόπολη Πρέβεζας 6-0  και Σ. Ιωαννιτών Σκακιστών- Σ.Π.Ζ.Κερκύρας 1-5.

Ακολούθησε η απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων στους πρωταθλητές. Τώρα η επόμενη πρόκληση για την ομάδα μας είναι η τελική φάση του Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος στο οποίο έχει προκριθεί και θα εκπροσωπήσει την περιοχή μας. Οι αγώνες θα γίνουν 20-23 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Φιλίππειον της Θεσσαλονίκης.