Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Γέφυρα φιλίας» της ΕΛ.ΑΣ. προς τους κατοίκους της Λευκίμμης

σκουπίδια
19 Nov 2018 / 16:49
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή των κατοίκων της Λευκίμμης και των αστυνομικών δυνάμεων,

ήταν ο στόχος συνάντησης που έγινε σήμερα στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Κέρκυρας Σπύρου Αλαμάνου. Μετά τα αμέτρητα περιστατικά, μικρότερων ή μεγαλύτερων συγκρούσεων με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει ένας διάλογος για να κατευναστούν οι επιθετικές συμπεριφορές. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επιθυμούν να «ανοίξουν τις πόρτες» στους κατοίκους της Λευκίμμης, να τους ακούσουν και να μην μείνει καμία σκιά. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι όσες καταγγελίες έχουν γίνει από την μεριά των Λευκιμμιωτών, έχουν ελεγχθεί από την Αστυνομία.  
Στην συνάντηση προσήλθαν μέλη του Συλλόγου "Αλεύχιμον" μαζί με τον αντιδήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Ευγένιο Κουλούρη και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Γκούση. Έγινε με πρωτοβουλία της Αστυνομίας σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα, αν και οι κάτοικοι της Λευκίμμης εξέφρασαν ευθέως τις διαμαρτυρίες τους για την εντατική αστυνόμευση της περιοχής τους, αναφερόμενοι μάλιστα σε συγκεκριμένα περιστατικά. 
Σχετικά με τη συνάντηση, ο Νίκος Γκούσης, είπε στο enimerosi.com: «Στην ουσία, ο αστυνομικός διευθυντής μας ζήτησε να συμβάλουμε ώστε να γίνει πιο ειρηνική η συμβίωση. Αυτό όμως θεωρούμε ότι δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης με την αστυνομία, αλλά με την πολιτική ηγεσία, για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος, ο Ευγένιος ο Κουλούρης και εγώ ήμασταν σε μια πολιτική παράταξη και είχαμε εκφραστεί και μέσα από το πρόγραμμά μας, ενάντια στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά συμφωνούμε να διαμαρτυρηθούμε με πολιτικό τρόπο, να τηρηθεί η νομιμότητα και να γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι. Από κει και πέρα κανείς δεν είναι ευχαριστημένος όταν γίνονται έκτροπα ή τραυματισμοί. Έγινε μια αλληλοενημέρωση, υπήρχαν και γεγονότα που άκουσε και σημείωσε ο αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος και μας είπε ότι από την πλευρά του καταβάλει προσπάθειες να μην συμβαίνει το παραμικρό».
    
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.