Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παιδική Χορωδία Αχαράβης στο 38ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Κηφισιά

Παιδική Χορωδία Αχαράβης
19 Nov 2018 / 07:51
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κηφισιά θα βρεθεί το Σάββατο 24/11 η παιδική χορωδία Αχαράβης στο 38ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ. Το φημισμένο φεστιβάλ φέτος

είναι αφιερωμένο στο Παύλο Μέλα και σε όλους τους ήρωες Μακεδονομάχους που μας χάρισαν την απευλευθέρωση της Μακεδονίας και η πρόεδρος του φεστιβάλ Ολυμπία Καλού αλλά και το διοικητικό συμβούλιο των Τροβαδούρων της Κηφισιάς προσκάλεσαν να συμμετάσχει η παιδική χορωδία Αχαράβης αναγνωρίζοντας το εξαιρετικό της επίπεδο αλλά και τη σπουδαία της πορεία όλα αυτά τα χρόνια.
Έτσι η παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση της μαέστρου της Αγάθης Κοσκινά, η οποία είχε πάρει μέρος και στο καλοκαιρινό φεστιβάλ των Μενανδρίων του δήμου Κηφισιάς ως ερμηνεύτρια δίπλα στο Σπύρο Κλείσσα και το μαέστρο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη Θωμά Κοντογιώργη, θα παρουσιάσει ένα μισάωρο πρόγραμμα με ρεπερτόριο τόσο από τη διεθνή μουσική σκηνή όσο και από Έλληνες συνθέτες.
Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της χορωδίας Αχαράβης με επικεφαλής τη πρόεδρό της Ντίνα Κοσκινά θα παραβρεθεί στο φεστιβάλ.
Το φεστιβάλ που έχει μεγάλο χορηγό το κοινωφελές ίδρυμα του σπουδαίου Ηλείου Έλληνα Γιάννη Λάτση, θα λάβει χώρα στον εξαιρετικό χώρο που βρίσκεται στο Δημαρχείο Κηφισιάς και θα οι παραστάσεις όλες τις ημέρες θα ξεκινήσουν στις 19.30 ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στις 24/11 θα εμφανιστούν όλες οι παιδικές χορωδίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ  και στις 25/11 οι μεικτές χορωδίες  που θα λάβουν μέρος.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Φίλιππος Χίου και η πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολυμπία Καλού, αναφέρθηκαν στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου στο ιδιαίτερο υψηλό επίπεδο των χορωδιών που θα πάρουν μέρος και τόνισαν τη σπουδαιότητα που έχει για το φεστιβάλ η συμμετοχή χορωδιών τόσο από όλη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.  

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.