Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

H κεντρική πορεία για το Πολυτεχνείο (βίντεο)

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
17 Nov 2018 / 17:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπό τη διακριτική παρουσία ανδρών της αστυνομίας, κυλάει η κεντρική πορεία για το Πολυτεχνείο. – Προηγήθηκε η εκδήλωση της ΠΙΝ.

Με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Σαρόκο εκπρόσωποι συλλόγων, συνδέσμων, φοιτητών και παρατάξεων απ’ τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, οργανωμένοι κατά επιμέρους ομάδες (προηγήθηκε η πορεία του ΚΚΕ / με ειδικές, εμβόλιμες αναφορές στα «100 χρόνια πρωτοπορίας» του και ακολούθησαν ΠΑΜΕ, ΛΑΕ κ.λπ.) διάβηκαν τις κεντρικές αρτηρίας της παλαιάς. πόλης.
Πολλοί με κόκκινες ή μαύρες σημαίες και κυρίαρχη στη συνθηματολογία σειρά σύγχρονων αιτημάτων (κοινωνικά, εργασιακά κ.λπ.), ενώ ιδιαίτερη θέση στη ρητορική της πορείας, είχαν οι αντι-ιμπεριαλιστικές και αντι-φασιστικές αναφορές.
«Ξεσηκωμός, με αγώνα και θυσία γράφεται η ιστορία», «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «το Πολυτεχνείο ζει», ήταν κάποια μόνο εκ των αναγνωσθέντων στα πανό των διαδηλωτών.



Η εκδήλωση της ΠΙΝ

Σημειώνουμε πως το πρωί, το δικό της «παρών» στη σημερινή επέτειο της εξέγερσης, έδωσε, η Περιφέρεια. Όταν, σε μια λιτή εκδήλωση (δίχως, πάντως, ιδιαίτερη λαϊκή συμμετοχή) στον προαύλιο χώρο της πρ. Νομαρχίας (νυν Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας), αντιπροσωπεία της ΠΙΝ, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τίμησαν την επέτειο, καταθέτοντας συμβολικά στεφάνι (ο ίδιος) και κόκκινα γαρύφαλλα (αντιπεριφερειάρχες, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Παυλίδης...) στο μνημείο που βρίσκεται στο χώρο.