Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο προβληματισμός του Δημήτρη Σπανού και οι αλήθειες

ΑΟΚ Κέρκυρα
06 Nov 2018 / 15:36
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η νίκη επί του Ηρακλή ήταν βάλσαμο για τον ΑΟΚΚ, όμως η εμφάνιση δεν έπεισε, σε ένα παιχνίδι που δεν παίχτηκε αξιόλογο ποδόσφαιρο

και η κρισιμότητα και για τις δυο ομάδες φάνηκε στις κινήσεις των παικτών. Συνήθως όταν μια ομάδα κερδίζει όλα είναι καλά και οι όποιες αδυναμίες ή τα λάθη δεν τα βλέπουμε. Ίσως υπάρχουν και άλλες δικαιολογίες, όπως ότι ο ΑΟΚΚ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στον Ηρακλή αφού είχε χάσει από τον Απόλλωνα Λάρισας και μια δεύτερη αποτυχία θα προκαλούσε τεράστια αναταραχή. Όμως όλο αυτό άφησε  αδιάφορο τον προπονητή του ΑΟΚΚ, αφού ο ίδιος μίλησε για όλα ξεκάθαρα στη συνέντευξη τύπου και έδωσε ακριβώς την εικόνα που είχε η ομάδα, αλλά και το τι περιμένει από αυτήν μετά από τέσσερις μήνες δουλειάς.
Ο Δημήτρης Σπανός ξεκαθάρισε στη συνέντευξη τύπου δυο πράγματα. Πρώτον,  ότι δεν ήταν η εμφάνιση της ομάδας αυτή που περίμενε και για την οποία δούλεψαν πάρα πολύ οι ποδοσφαιριστές του και δεύτερον, ότι με τέτοιες μέτριες εμφανίσεις δεν μπορείς να διεκδικήσεις πρωτάθλημα. Και αν δούμε προσεκτικά το ματς σίγουρα ο ΑΟΚ δεν έκανε την εμφάνιση που περίμεναν οι φίλοι του είτε πήγαν στο γήπεδο είτε το είδαν τηλεοπτικά. Του έλειπαν πολλά στοιχεία και μόνο αμυντικά στάθηκε, αν και ο Ηρακλής είχε 2-3 σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει, ενώ ο ΑΟΚ εκτός από το γκολ, είχε το πολύ 1-2 φάσεις, κάτι που στην έδρα του είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς. Ο τεχνικός του ΑΟΚΚ δεν είχε τίποτε να κρύψει, δεν ωραιοποίησε την κατάσταση και δήλωσε:
«Ήταν ένα παιγνίδι χωρίς γυρισμό θα έλεγα μετά την κακή εμφάνιση και το αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα Λάρισας, το μόνο που μας ενδιέφερε σήμερα ήταν το αποτέλεσμα και τίποτε άλλο, το κατακτήσαμε με πολύ τρέξιμο, δύναμη, πάθος, με ένταση με αγωνιστικό τσαμπουκά. Αν όμως δούμε τι δουλεύουμε τρεισήμισι-τέσσερις μήνες και φτάσουμε στο δια ταύτα όχι μόνο δεν είμαι ευχαριστημένος αλλά αυτή δεν είναι η ομάδα μου. Χίλιες δικαιολογίες μπορεί να έχουν τα παιδιά αλλά θα πρέπει να φτάσουμε γρήγορα στο σημείο που θέλουμε να είμαστε. Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση, είμαι από το αποτέλεσμα και δυστυχώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο παίζει σημαντικό ρόλο, αυτό θέλαμε αυτό πήραμε και συνεχίζουμε με βάση αυτό. Όμως θέλει πάθος, ένταση ψυχή, αλλά αν πέσαμε ψυχολογικά από μια ήττα που κάναμε στο πρωτάθλημα λυπάμαι αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωτάθλημα έτσι. Είμαστε πολύ καλά πριν την πρεμιέρα, αλλά γκρεμίστηκαν πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα. Συνεχίζουμε όμως έχουμε δύσκολο ματς απέναντι στον Αήττητο μια καλή ομάδα με καλό προπονητή, ελπίζουμε να παρουσιάσουμε ένα άλλο πρόσωπο και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.… δεν υπάρχει ομάδα να κάνει τέτοιες εμφανίσεις (όπως ο ΑΟΚ με τον Ηρακλή) και να πάρει πρωτάθλημα κάνοντας σε 30 ματς 30 τέτοιες εμφανίσεις και παίρνοντας νίκες.  Άρα για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτό που θέλουμε, αυτό που κτίσαμε από την πρώτη μέρα θα πρέπει να παίζουμε καλύτερα».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια