Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Εμπορικός πόλεμος Η.Π.Α. - Κίνας; Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ελλάδα» στην Αναγνωστική Εταιρία

Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας
05 Nov 2018 / 13:23
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας διοργανώνει ομιλία του Ειδικού Συντονιστή (με βαθμό Γενικού Διευθυντή), υπεύθυνου για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διπλωματία

στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης κ. Άγγελου Παγκράτη με θέμα: «Εμπορικός πόλεμος Η.Π.Α. - Κίνας; Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ελλάδα». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:00.

Λίγα λόγια για την ομιλία

Οι εφημερίδες μιλούν σχεδόν  καθημερινά για εμπορικό πόλεμο Κίνα - Η.Π.Α. και νέοι δασμοί αναγγέλλονται κάθε τόσο επί εκατοντάδων δισεκατομμυρίων διεθνούς εμπορίου. Απειλές ανταλλάσσονται και αντίποινα ανακοινώνονται. Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι  της Κίνας και της Αμερικής πίσω από αυτή τη σύγκρουση γιγάντων; Πόσο μακριά μπορεί να πάει η τωρινή σύγκρουση;
Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ο μεγαλύτερος συνολικά εμπορικός εταίρος του πλανήτη.  Αυτά που συμβαίνουν την επηρεάζουν βαθύτατα. Πως αντιδρά; Ποιο είναι το μήνυμα της Ε.Ε. προς τους Ευρωπαίους πολίτες και τον κόσμο πέρα από τα σύνορά της; Τέλος, πόσο σημαντικό είναι αυτό το διεθνές πλαίσιο για την χώρα μας και το νησί μας;

Βιογραφικό Σημείωμα Ομιλητή

Ο κος Άγγελος Παγκράτης είναι Ειδικός Συντονιστής (με βαθμό Γενικού Διευθυντού), υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διπλωματία στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).
Συμμετέχει επίσης από τον Ιανουάριο του 2016 στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018 ήταν μέλος της ομάδας ειδημόνων υψηλού επιπέδου επί του μέλλοντος του παγκοσμίου εμπορίου του ιδρύματος Bertelsmann Stiftung.
Ήταν Πρέσβης και Επικεφαλής της Μονίμου Αντιπροσωπείας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου από το 2011 έως το 2015.
Ήταν επίσης σε διαφορετικές περιόδους: Επιτετραμμένος της Αντιπροσωπίας της Ε.Ε. στον ΟΗΕ στη Γενεύη, της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στις ΗΠΑ καθώς και στον οργανισμό Αμερικανών Κρατών στην Ουάσιγκτον, Πρέσβης και Προϊστάμενος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αργεντινή, και Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αντιπροσωπίας στις ΗΠΑ/Ουάσινγκτον,  Νότιο Αφρική και Κορέα. Υπηρέτησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες σε διαφορετικές περιόδους ως διευθυντής ή προϊστάμενος μονάδος υπεύθυνος για τις σχέσεις με την Κίνα, για θέματα Προσωπικού και Προϋπολογισμού της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικών Σχέσεων, για την διαχείριση του δικτύου Αντιπροσωπειών της ΕΕ σε όλο τον κόσμο και χειρίστηκε θέματα σχετικά με Αντι-Ντάμπιγκ κι άλλα θέματα εμπορικής πολιτικής.  
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα, είναι παντρεμένος κι έχει τρία παιδιά. Μιλάει Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά. Απέκτησε Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Paris I, Pantheon-Sorbonne, σε Διεθνή Οικονομία και Νομισματική Πολιτική.
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.