Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου να περιοριστεί η παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη

Δημοτικό Συμβούλιο
22 Οκτωβρίου 2018 / 18:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το αίτημα των κατοίκων της Λευκίμμης για ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, έγινε δεκτό, εν μέσω της τρικυμιώδους συνεδρίασης της Δευτέρας.

Για μια φορά ακόμη οι κάτοικοι της Λευκίμμης έδωσαν βροντερό "παρών" στη συνεδρίαση και τελικά  το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να καταθέσει  ψήφισμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για περιορισμό των δυνάμεων έτσι ώστε οι κάτοικοι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα αγροκτήματά τους, που είναι απαραίτητη εφόσον διανύουμε ελαιοκομική περίοδο.

Το προσχέδιο ψήφισμα που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ως εξης: «Το Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνει αίτημα προς την Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας να περιορίσει την παρουσία της στον ΧΥΤ χωρίς να περιορίζονται οι κάτοικοι για την εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους».

Το ψήφισμα προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μπάμπη Χαραλάμπους, διότι θεωρήθηκε ως υποχώρηση από την απαίτηση να φύγουν όλες οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Παίρνοντας το λόγο, ο γραμματέας του Συλλόγου Αλεύχιμον, διευκρίνησε ότι το αίτημά τους "έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη" είναι πάγιο και δεν αλλάζει σε τίποτα.