Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η 3η γιορτή Μανιταριών στις Σινιές

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών
22 Οκτωβρίου 2018 / 06:58
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών διοργανώνει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 για 3η συνεχόμενη χρονιά γιορτή Μανιταριού στις ΣΙΝΙΕΣ με εξορμήσεις για συλλογή και αναγνώριση – κυνήγι Τρούφας

με τρουφόσκυλα – αγώνα δρόμου σε συνεργασία με τον ΚΑΣΣΙΟ ΔΙΑ και διάλεξη – ενημέρωση με θέμα «Γνωρίζοντας τα Μανιτάρια της Ελλάδας» με προσκεκλημένο τον ερευνητή –συγγραφέα Κον Γιώργο Κωνσταντινίδη, πρόεδρο του Συλλόγου «Μανιταρόφιλοι Ελλάδος».
Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:
Στις 12: 15 μ,μ συνάντηση στον Άγιο Στέφανο Σινιών (ταβέρνα ΕΥΚΑΛΙΠΤΟΣ) για εξόρμηση στην περιοχή του ΕΡΙΜΗΤΗ και ανεύρεση μανιταριών ,υπό την καθοδήγηση των κ.κ. Κωνσταντινίδη Γιώργου και Θανάση Ντίνου (Προέδρου του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου ) – επίσης θα γίνει εξόρμηση για κυνήγι τρούφας με ειδικά τρουφόσκυλα υπό την καθοδήγηση του Κου Νάκου (Ριγανάτος) – απαραίτητα να έχετε μαζί σας καλάθι και μαχαίρι.
Στις 15:00 θα είναι η έναρξη του αγώνα τρεξίματος 9 ΧΛΜ στον ΄΄ Δρόμο του Μανιταριού ΄΄ σε συνεργασία με την ομάδα του ‘’ΚΑΣΣΙΟΥ ΔΙΑ ‘’ με περιοχή εκκίνησης των Άγιο Στέφανο Σινιών και θα περάσει μέσα από τα μονοπάτια του ΕΡΙΜΗΤΗ με τελική κατάληξη τον Άγιο Στέφανο.
Στις 16:30 θα γίνει επίδειξη εύρεσης Τρούφας από τα τρουφόσκυλα του Κου Νάκου (Ριγανάτος) στον Άγιο Στέφανο
Στις 17:00 Έναρξη ημερίδας – ενημέρωση από τον Δάσκαλο των Μανιταριών κ. Κωνσταντινίδη Γιώργο.
Στις 18:00 Γευσιγνωσία με τον απίστευτο Σεφ του Μανιταριού Φώτη Παρασκευαϊδη (θα απολαύσουμε μανιταρόσουπα, ψητά μανιτάρια, αλλά και άλλες μανιταρονοστιμιές που θα ετοιμάσει ο σεφ) θα ακολουθήσει γιορτή με φαγητά και ζωντανή μουσική για να διασκεδάσουμε.
Η εκδήλωση αυτή έχει την υποστήριξη του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδος καθώς και της ομάδας Μανιταρόφιλων Κέρκυρας, των χορηγών επικοινωνίας – Corfu Land, Corfu T.V, ΕΡΤ Κέρκυρας, Εφημερίδα Ενημέρωση, Η Κέρκυρα Σήμερα, Κύμα FM, Crossbow καθώς και των ακούραστων εθελοντών του Συλλόγου.
Στους ενδιαφερόμενους εκτός Κέρκυρας που θα ήθελαν να μας επισκεφτούν και να ακολουθήσουν το πρόγραμμα, υπάρχει δυνατότητα να κανονίσουν την διαμονή τους σε καταλύματα της περιοχής των Σινιών με μια συμβολική τιμή 10€ την βραδιά το άτομο με ελάχιστη διαμονή τις 2 ημέρες χωρίς πρωινό, παρακαλούμε θερμά όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται πλέον των φιλοξενούμενων Συλλόγων να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γαρνέλη Ιωάννη.
Περιμένουμε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά για τα Μανιτάρια καθώς και τις ομορφιές των Σινιών από κοντά.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.