Ντέρμπι ΟΦΑΜ - Πετριτή έβγαλε η κλήρωση του κυπέλλου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κλήρωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας 8/9 στα γραφεία της ΕΠΣΚ για τη 2η και 3η φάση του κυπέλλου Ελλάδος,

09
Οκτωβρίου / 2018

έβγαλε ένα μεγάλο ζευγάρι στην 3η φάση, του κυπελλούχου ΟΦΑΜ με τον Αστέρα Πετριτή. Θα προηγηθεί η 2η φάση επειδή οι ομάδες που είχαν προκριθεί ήταν εννέα σε κάθε όμιλο, έτσι με κλήρωση θα αναμετρηθεί ένα ζευγάρι στον Βόρειο και ένα στον Νότιο, για να μείνει η τελική οκτάδα.
Η κλήρωση έβγαλε για τη 2η φάση τα ζευγάρια Θιναλιακού - Κένταυρου Αρίλλα και Φαίακα Μαραθιά - ΑΕ Καναλίων. Τα ζευγάρια αυτά θα αναμετρηθούν στις 24/10 στις 15:00 και οι νικητές θα μπουν στην οκτάδα, όπου θα συναντήσουν στην 3η φάση τους αντιπάλους που έβγαλε η κλήρωση. Έτσι για τα ζευγάρια αυτά η Ένωση όρισε τα ματς της τελικής φάσης στους δυο ομίλους, που θα γίνουν 14 και 21 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα αναλυτικά:


Βόρειος Όμιλος Τετάρτη 14/11 - 14:45
Νέος 2017 – Αυγερινός Βαλανειού
Κρόνος – Ολυμπιάδα
Θιναλιακός ή Αρίλας – Οδυσσέας
ΑΕ Φαιάκων – Μ. Αλέξανδρος
 
Νότιος Όμιλος Τετάρτη 21/11 - 14:45
Φαίαξ ή Κανάλια – Κάβος
ΟΦΑΜ – Αστέρας Πετριτή
ΑΕ Λευκίμμης – Βολίδα
Αναγ. Περιβολίου – Όλυμπος
 
Να σημειώσουμε ότι μετά την 3η φάση οι οκτώ ομάδες θα μπουν στην κληρωτίδα, από όπου και θα βγουν τα ζευγάρια, ανεξάρτητα ομίλων αυτή τη φορά. Η κλήρωση για την 4η φάση θα γίνει στις 3/12 στα γραφεία της ΕΠΣΚ στις 19:00 και στα προημιτελικά που θα έχουμε διπλούς αγώνες, στις 23/1 και 19/2/2019. Στη συνέχεια θα έχουμε κλήρωση για τους ημιτελικούς που με βάση το πρόγραμμα της ΕΠΣΚ θα γίνουν 13/3 και 27/3/2019, με τους νικητές να παίζουν στις 20 Απριλίου 2019 στον τελικό που θα γίνει στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΚ.
Υπάρχουν και διευκρινήσεις που μπορεί να μην τηρηθούν επακριβώς οι ημερομηνίες και η ΕΠΣΚ επισημαίνει:

  • Στην περίπτωση που οι προγραμματισμένες ημερομηνίες συμπέσουν με αγωνιστική δραστηριότητα των μικτών ομάδων μας, τότε αν είναι αναγκαίο κάποιοι αγώνες θα ορίζονται με νέα απόφαση της αρμόδιας επιτροπής.
  • Σε ορισμένα γήπεδα πιθανά να απαιτηθεί να γίνουν αγώνες κι άλλες μέρες, εκτός των προγραμματισμένων, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των σωματείων που θα αγωνιστούν σε αυτά.
  • Σε περίπτωση έκτακτων κι απρόβλεπτων καταστάσεων που εμποδίζουν την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος η διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των ημερομηνιών με την αυτονόητη προϋπόθεση της έγκαιρης ενημέρωσης των σωματείων.

Σπύρος Πίκουλας