Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το «πλοίο της Ειρήνης»

Το πλοίο της ειρήνης
29 Σεπτεμβρίου 2018 / 16:54

Επόμενος προορισμός του η Κέρκυρα τη Δευτέρα το πρωί, όπου θα το υποδεχθεί η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο

ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Στον πρώτο σταθμό του στη Μεσόγειο, το λιμάνι του Πειραιά, κατέπλευσε το πρωί του Σαββάτου το «πλοίο της Ειρήνης» από τη Γιοκοχάμα.

Το Peace Boat, ξεκίνησε για το 99ο Παγκόσμιο Ταξίδι του το Σάββατο 1η  Σεπτέβρη, 2018 από το λιμάνι της Γιοκοχάμα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν  για να το αποχαιρετήσουν.
Είναι η πρώτη φορά που τα ταξίδι πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εκστρατεία Δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τους Στόχους της  Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ). Το πλοίο αναχώρησε  από την Ιαπωνία με σκοπό να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση, για τους Στόχους της  Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ). 
Το παγκόσμιο ταξίδι του στοχεύει στην προβολή των 17 στόχων του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη μεταξύ των οποίων η σωτηρία των θαλασσών από τη ρύπανση.

Μετά τον Πειραιά το πλοίο θα "πιάσει" Κέρκυρα τη Δευτέρα το πρωί, όπου θα το υποδεχθεί η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο.

Οι 1.000 ταξιδιώτες ανάμεσά τους και οι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι μεταφέρουν το μήνυνα για παγκόσμια ειρήνη.

Το πλοίο ξεκίνησε απο τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας την 1η Σεπτεμβρίου.

Συνολικά το πλοίο θα ταξιδέψει 100 ημέρες.