«Κατοχύρωση με συμβάσεις αορίστου και κάλυψη των κενών»

Ανακοίνωση στήριξης του Εργατικού Κέντρου, στις διεκδικήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

28
Σεπτεμβρίου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την πλήρη συμπαράστασή του στο Σωματείο Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», δηλώνοντας, παράλληλα, αλληλέγγυο στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο του κλάδου για την Τρίτη (2 Οκτωβρίου), εξέφρασε το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.
Σε ανακοίνωση που εξεδόθη, αφού η πρωθυπουργική εξαγγελία για νέες προσλήψεις στον εν λόγω εργασιακό χώρο, εκτιμάται ότι «φανερώνει, στην καλύτερη περίπτωση, παραλογισμό και στη χειρότερη, μια ακόμη προσπάθεια δημιουργίας πελατειακών σχέσεων», σημειώνεται πως με τη σχεδιαζόμενη προκήρυξη, «οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι μένουν, στην ουσία, επί ξύλου κρεμάμενοι και στο σύνολό τους, οι εξαγγελλόμενες 3.000 προσλήψεις θα προκαλέσουν μείωση και όχι αύξηση στο διαθέσιμο προσωπικό».
Τι ζητείται; Αυτό που, κατά το κείμενο, είναι, «ηλίου φαεινότερον, το δίκαιο και ηθικό». Δηλαδή, η κρατική φροντίδα, ώστε οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι», να κατοχυρωθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου και, παράλληλα, να πληρωθούν οι υπόλοιπες κενές θέσεις εργασίας, που έχουν προκύψει εδώ και χρόνια – τα χρόνια, σημειώνεται, «της συρρίκνωσης του προγράμματος».
Όλο αυτό, ενώ, βεβαίως, ενόσω καταγράφεται εμφατικά, αφ’ ενός η ανθρωπιστική – κοινωνική  («ανεκτίμητες, σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, περίπου 100.000 συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, βλέπουν τις ζωές τους να βελτιώνονται ποιοτικά»), αφ’ ετέρου η για το ίδιο το κράτος αξία των υπηρεσιών του προγράμματος («τα ασφαλιστικά ταμεία εξοικονομούν πολύ σημαντικά ποσά λόγω της προληπτικής δράσης των εργαζομένων και της κατ’ οίκον φροντίδας που παρέχουν») εδώ και μια 15ετία.
«Εμείς και όλοι οι συμπολίτες μας, με κοινωνική ευαισθησία, ζητάμε και από τον νου της Κυβέρνησης, να υιοθετήσει επιτέλους την κοινή λογική και να πράξει ανάλογα με το τι είναι συμφέρον για την κοινωνία και τους πολίτες της και όχι βάσει άλλων εντυπώσεων και συμφερόντων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ