Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το χωροταξικό του Δήμου Κέρκυρας

Δημοτικό συμβούλιο
24 Σεπτεμβρίου 2018 / 17:27

Αλεύχιμον και Κίνημα Λευκίμμης: «Δεν θα αφήσουμε να ξαναγίνει δημοτικό συμβούλιο, αν δεν φύγουν τα ΜΑΤ»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση, διεκόπη, λόγω της αναταραχής που δημιουργήθηκε από τους κατοίκους της Λευκίμμης που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική παρουσία στην περιοχή τους. 
Αμέσως μετά την ανάγνωση των ονομάτων των δημοτικών συμβούλων, ο Αλέξανδρος Καστρινός, ο άνθρωπος που τραυματίστηκε σοβαρά και ακρωτηριάστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Λευκίμμη, πλησίασε το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο και του πρόσφερε γλυκά για το «καλό που έκαναν σε αυτόν και στην οικογένειά του» όπως χαρακτηριστικά είπε. Ευχαρίστησε επίσης για τα ΜΑΤ που ήρθαν στο νησί και ρώτησε «Η προδόσια με τι πληρώνεται;»



Αμέσως μετά ο γραμματέας του Αλεύχιμου Γιάννης Πανδής, πήρε το λόγο για να πει ότι δεν πρέπει να ξανασυνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο, αν δεν φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη. 
Επικράτησε ένταση και ο προεδρεύων Νίκος Καλόγερος διέκοψε την συνεδρίαση, η οποία τελικώς αναβλήθηκε.  






Οι κάτοικοι της Λευκίμμης καταγγέλλουν ότι ο Σύνδεσμος Καθαριότητας "σπάζει" τα δέματα που έχουν μεταφερθεί στο ΧΥΤΑ και τα καλύπτουν με χώμα.
Σύμφωνα με απόφαση της συνέλευσης των συλλόγων του Αλεύχιμου και του Κινήματος Λευκίμμης, οι κάτοικοι δεν θα αφήσουν να ξανασυνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο.