Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι πρώτοι του σχολικού σκακιστικού πρωταθλήματος 2017-18

σκάκι
24 Σεπτεμβρίου 2018 / 10:26

Λευθεριώτης και Παρίση οι νέοι πρωταθλητές Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί κάθε χρόνο το κλείσιμο του ετήσιου κύκλου του Σχολικό Πρωταθλήματος Κέρκυρας και την έναρξη του νέου κύκλου. Έτσι και φέτος ο κύκλος ολοκληρώθηκε με τους αγώνες για την ανάδειξη του Πρωταθλητή και της Πρωταθλήτριας του 8ου Σχολικού Πρωταθλήματος Κέρκυρας.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν την κορύφωση του μαζικότερου σχολικού πρωταθλήματος στην Ελλάδα, που ξεκινάει κάθε χρόνο τα τέλη Σεπτεμβρίου με πρωταθλήματα μέσα σε κάθε σχολείο της Α’βαθμιας εκπαίδευσης του νησιού, με συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, συνεχίζεται με τον Μεγάλο Τελικό, όπου αναδεικνύονται οι Πρωταθλητές και οι Πρωταθλήτριες κάθε τάξης. Ο τελικός που προσέλκυσε τους καλύτερους 30 νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες του νησιού, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, διοργανώθηκε στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας στο Ν. Λιμάνι την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες είχαν διάρκεια 7 γύρων και έγινα με το ελβετικό σύστημα και χρόνο σκέψης 10΄+3’’για κάθε παίκτη, σε δυο ομίλους, ένα για τα αγόρια και ένα για τα κορίτσια.

Στα αγόρια για δεύτερη συνεχή χρονιά, τον τίτλο του Πρωταθλητή κατέκτησε κυριαρχώντας απόλυτα με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες ο Αλέξανδρος Λευθεριώτης (Β’ Γυμνασίου) με δεύτερο τον Σπύρο Μακρή (Α’ Λυκείου) και τρίτο τον Ντιόν Τζουβέλη (Α’ Λυκείου). Στα κορίτσια Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Θεοδώρα Παρίση (ΣΤ΄Δημοτικού) με 7 νίκες σε 7 αγώνες, με δεύτερη την Πρωταθλήτρια Ελλάδας Κ8 Αικατερίνη Αργυρώ Γκουτζούκη (Δ’ Δημοτικού) και τρίτη την Ηλιάνα Σκλαβούνου (ΣΤ΄Δημοτικού). Μετά το τέλος των αγώνων ακολουθήσαν οι απονομές των Κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές και τις νικήτριες.