Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλη πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

φωτιά
23 Σεπτεμβρίου 2018 / 07:25

Καταστράφηκε χώρος που στέγαζε υπηρεσίες του Βενιζελείου Νοσοκομείου - Εκκενώθηκε η φοιτητική εστία

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΚΡΗΤΗ). Συναγερμός σήμανε στις 7:50 της Κυριακής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε χώρο του Πανεπιστήμιου Κρήτης, στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Κνωσού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά κατακαίει το κυρίως κτήριο του Πανεπιστήμιου, ενώ φέρεται να ξεκίνησε από το υπόγειο του κτηρίου.

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, και συγκεκριμένα - αυτή τη στιγμή - επιχειρούν 27 οχήματα με 30 άνδρες της πυροσβεστικής, οι άνδρες της οποίας επιχειρούν να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς, η οποία έχει εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους του κεντρικού κτηρίου.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβεστικές δυνάμες αυξάνονται συνεχώς.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, μάλιστα, ελικόπτερο της πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε ρίψεις νερού στην οροφή του κτηρίου, στο σημείο που έχει στηθεί και η «γραμμή άμυνας» της πυροσβεστικής.

Καταστράφηκε χώρος που στέγαζε υπηρεσίες του Βενιζελείου - Εκκενώθηκε η φοιτητική εστία

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ από τη μάχη με τις φλόγες έχει προκληθεί τεράστια καταστροφή στο τμήμα του κτηρίου όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των διοικητικών υπηρεσιών Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου βρίσκονται - μεταξύ άλλων - ιατρικά εφόδια, ενώ φαίνεται πως καίγεται και ο χώρος της φοιτητικής εστίας.

Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Κρήτης επί της Λεωφόρου Κνωσού, είναι στεγασμένα τόσο τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), όσο και τοι Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς επίσης και η φοιτητική στέγη του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φοιτητική στέγη, στην οποία διαμένουν δεκάδες φοιτητές, έχει ήδη εκκενωθεί.


Πηγή: NeaKriti.gr