Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έρχεται και δεύτερο χειρουργείο για τον Γιάννη...

Γιάννης
20 Σεπτεμβρίου 2018 / 17:03
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Συντριπτικό κάταγμα στο ισχίο (συν μικρότερο στο γόνατο), έκανε ήδη το πρώτο χειρουργείο, ενώ η ΕΛΑΣ αναζητεί τον ασυνείδητο οδηγό του «λευκού αμαξιού»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ειλικρινής συγκίνηση, ατόφιο ενδιαφέρον και ευχές. Πολλές ευχές. Για καλή αποκατάσταση και καλή, το συντομότερο, επιστροφή… Στον τόπο του…
Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η αποκάλυψη του σοβαρού τραυματισμού από αυτοκίνητο -που, εν συνεχεία, το επιπλέον εξοργιστικό, τον εγκατέλειψε αβοήθητο- «του Γιάννη (Χειμαριού) του Κερκυραίου». Μια απ’ τις πιο συμπαθείς, οικείες και αγαπητές λαϊκές φιγούρες της πόλης, ταυτισμένη στις εγχώριες συνειδήσεις με το χαμόγελο και την ωραία διάθεση.
Το ιατρικό «δια ταύτα»; Συντριπτικό κατάγματα στο ισχίο του ενός ποδιού – συν μικρότερο στο γόνατο του άλλου. Όσοι γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται το βαθμό της σοβαρότητας…
Όπως έγραψε πρώτο, το enimerosi.com, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (13/3), στο δρόμο έξω απ’ τον ΟΤΕ, κοντά στο κλασικό, τα τελευταία χρόνια, «πόστο» του, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το περιστατικό (προκαλεί, πάντως, εντύπωση και συζητήθηκε εκτενώς, η, τόσες μέρες μετά, μη επίσημη γνωστοποίησή του από πλευράς ΕΛ.ΑΣ.) συνέβη νωρίς το πρωί, μεταξύ 06.00 και 06.30. Με θύτη τον οδηγό λευκού αμαξιού, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος και συνεχίζει να αναζητείται απ’ τις αστυνομικές αρχές.
Άμεσα, ο Γιάννης διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Νομαρχειακό Νοσοκομείο Κέρκυρας, γρήγορα, ωστόσο, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο ΚΑΤ των Αθηνών, προκειμένου να εγχειριστεί.
Ο Γιάννης πέρασε, πρώτη φορά, την πόρτα του χειρουργείου την Τρίτη. Για το θέμα του ισχίου. Το δεδομένα σοβαρότερο, σε σημείο, που, σύμφωνα με πληροφορίες απ’ το οικογενειακό του περιβάλλον, ειπώθηκε από ιατρικής πλευράς πως «τέτοιο σύνθετο κάταγμα, δεν έχουμε ξαναδεί!»
Το χειρουργείο (υπό τον dr. Γεώργιο Κουντή) πήγε καλά - πάντα, ωστόσο, με την επισήμανση των ιδιαιτεροτήτων ενός σοβαρού κατάγματος στο ισχίο. Όπως, δίχως απρόοπτα, κύλισε και το πρώτο μετεγχειρητικό στάδιο (ανταπόκριση σε φαρμακευτική αγωγή κ.λπ.). Η καθημερινή επανεκτίμηση της κατάστασής του, θα κρίνει το πότε ο Γιάννης θα ξαναπεράσει την πόρτα του χειρουργείου, ώστε να αντιμετωπίσει και το δεύτερον τραυματισμό, στο γόνατο (έως χθες το απόγευμα, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο μετά το πέρας 3 - 4 ημερών). Τούτη τη φορά από τον ίδιο τον Συντονιστή Διευθυντή / Διευθυντή της Δ’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΚΑΤ, dr. Γεώργιο Μαχαιρά.
Τη δεδομένη στιγμή, ασφαλής εκτίμηση για το «πότε θα βγει», δεν μπορεί να υπάρξει. Σίγουρα, πάντως, το καλό σενάριο της ομαλής αποκατάστασης, απαιτεί μπόλικους μήνες, σκληρής δουλειάς – με εξαιρετική πιθανή την, για όσο χρειαστεί, παραμονή του στην Αθήνα, ώστε να λάβει την καλύτερη δυνατή κούρα.
Στο πλευρό του, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται ο αδελφός του, Διονύσης. Όπως μετέφερε στην «Ενημέρωση», ο Γιάννης «παρά τη στενοχώρια του, βρίσκεται ψυχολογικά σε αρκετά καλή κατάσταση». Εκφράζοντας, παράλληλα, το «ευχαριστώ» του στον κόσμο της Κέρκυρας για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε, μόλις το θέμα έγινε γνωστό. Συν αυτό: τη βούληση του για εντοπισμό του δράστη από πλευράς ΕΛ.ΑΣ…
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πτυχιούχος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2001) και δημοσιογραφίας (New York College, 2002), θήτευσε επί 12ετία στην Αθήνα, με κύριες αναφορές τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ (2001-’08) και Εξέδρα / Δ.Ο.Λ. (2008-‘11) συν σειρά συνεργασιών με ιστοσελίδες και περιοδικά. Επιστρέφοντας Κέρκυρα, διετέλεσε υπεύθυνος Γραφείου Τύπου στις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιώπης (Super League). Συνδημιουργός και αρχισυντάκτης των ιστοσελίδων Corfusports (2011) και Corfustories (2020), της εφημερίδας Corfupress / Corfusports (2016) και των free press mag. Corfu Magazine (2017) και Corfu Stories (2018), μετά τη συνεργασία του με την Καθημερινή Ενημέρωση (2019-’20), επέστρεψε στον όμιλο Ενημέρωση το ’21, λόγω… ΕΝ-The Magazine. Eίναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ (βραβείο «Χρ. Σβολόπουλος», 2010).