Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Διεθνές Επιστημονικό Κέντρο, η Κέρκυρα»

ΕΠΙΣΤΗΜΗ
13 Σεπτεμβρίου 2018 / 18:22

Τα κτίρια της Παλαιόπολης στο… κάδρο της επίσκεψης Φυσικών (παρουσία Γιώργου Ζουπάνου) στον Δήμαρχο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη βούλησή του να εξελιχθεί η Κέρκυρα σε Επιστημονικό Κέντρο παγκοσμίου επιπέδου, εξέφρασε ο Κώστας Νικολούζος, στο πλαίσιο συνάντησής του, το πρωί της Πέμπτης (13/9), στο «San Giacomo», με αντιπροσωπεία καθηγητών του Συνεδρίου Φυσικής (Στοιχειωδών Σωματιδίων) που διοργανώνεται, ετησίως, στο νησί – παρουσία, φέτος, του Κερκυραίου καθηγητή του ΕΜΠ, Γιώργου Ζουπάνου.
Μετά τα τυπικά (συν μια ενημέρωση, αφ’ ενός ιστορική για το νησί κι αφ’ ετέρου… σύγχρονη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει) κι αφού χαρακτήρισε το συνέδριο «σημαντικό επιστημονικό γεγονός», που ο Δήμος «συμμετέχει και στηρίζει με όλους του τις δυνάμεις», ο Δήμαρχος Κέρκυρας σημείωσε πως η ανακαίνιση των κτιρίων της Παλαιόπολης, θα δώσει τη δυνατότητα προσφορά ερευνητικής υποδομής σε επιστήμονες του ΕΙΘΕ, προκειμένου να παράξουν έρευνα στον εντόπιο χώρο.
Επ’ αυτού, ο κ. Ζουπάνος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της ανακαίνισης των κτηρίων που βρίσκονται στην Παλαιόπολη, ευχαριστώντας, παράλληλα, τον κ. Νικολούζο για τη συνεργασία.