Τέσσερις συλλήψεις για υπόθεση ναρκωτικών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών για παράνομη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών.

13
Σεπτεμβρίου / 2018

Η αιφνιδιαστική επιχείρηση της Δίωξης είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους ενώ ένας αναζητείται. Τα τρία άτομα βαρύνονται με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, ενώ όλοι βαρύνονται για σύσταση συμμορίας με σκοπό τη διακίνηση. 

Στην υπόθεση εμπλέκεται μία 57χρονη γιατρός του Νοσοκομείου, η οποία δεν έχει ειδικότητα που σχετίζεται με τη συνταγογράφηση ναρκωτικών ουσιών, ένας 53χρονος φαρμακοποιός, και ένας 62χρονος με τους δύο γιούς του (έναν 37χρονο που συνελήφθη και  έναν 35χρονο που διαφεύγει της σύλληψης). 
Σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ο πατέρας απευθυνόταν στην γιατρό, η οποία του συνταγογραφούσε οπιούχα επιθέματα και ναρκωτικά χάπια και ο φαρμακοποιός εκτελούσε τη συνταγή, με κοστολόγηση η οποία ήταν επικερδής για όλους.
Οι τέσσερις συλληφθέντες κρατούνται και θα παραπεμφθούν αύριο στον Εισαγγελέα. 

Το ανακοινωθέν της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας 

Εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας,πενταμελής εγκληματική ομάδα – συμμορία, διακίνησης ναρκωτικών σκευασμάτων στην Κέρκυρα.
Για την εξάρθρωση της δράσης της ομάδας προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης στο πλαίσιο της οποίας, ταυτοποιήθηκαν τα  πέντε βασικά μέλη της, ο ρόλος καθώς και ο τρόπος λειτουργίας τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται η παράνομη επικερδής δραστηριότητα τους.
Κατά την διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν σήμερα (13.09.2018) το πρωί, στην πόλη της Κέρκυρας, τέσσερα συνολικά μέλη της ομάδας από 37 έως 62 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 35χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος των μελών της ομάδας σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας με σκοπό την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας,  τα μέλη της ομάδας, χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση την επαγγελματική τους ιδιότητα,   δραστηριοποιούνταν συστηματικά, από την αρχή του τρέχοντος έτους, στην παράνομη προμήθεια και διάθεση σε χρήστες στην Κέρκυρα, μεγάλου αριθμού οπιούχων επιθεμάτων καθώς και ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων σε χάπια.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία καθώς και στον επαγγελματικό χώρο της 57χρονης,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι στελέχη ειδικής συνταγής ναρκωτικών κενά εγγραφών, στο όνομα μελών της ομάδας, μια σφραγίδα καθώς και κενά στελέχη ειδικών συνταγών ναρκωτικών.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.
Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.