Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πολιτικάντικα παιχνίδια στην… κολυμβήθρα του Σιλωάμ!»

πιν
12 Σεπτεμβρίου 2018 / 17:32
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Στην… αντεπίθεση πέρασε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με αφορμή την άφιξη των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. στην Κέρκυρα και τη συνοδευτική ρητορική τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην… αντεπίθεση πέρασε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με αφορμή την άφιξη των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. στην Κέρκυρα και τη συνοδευτική ρητορική τους.
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων, με ανάρτηση σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, αφού  αντιμετώπισε με… επιφύλαξη το εάν όντως, η επίσκεψη τους στοχεύει στην ανάδειξη των εργασιακών προβλημάτων που προκύπτουν απ’ τη συμμετοχή των αστυνομικών υπαλλήλων στη διαδικασία διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, μίλησε ευθέως για «πολιτικάντικα παιχνίδια στην πλάτη των αστυνομικών υπαλλήλων» και «διεφθαρμένο πολιτικό και συνδικαλιστικό σύστημα».
Ενώ, εμφανώς ενοχλημένος απ’ το περιβόητο «Η Κέρκυρα δεν θα γίνει Κερατέα» της προχθεσινής ανακοίνωσης της ΠΟ.ΑΣ.Υ και την «βασική (συνδικαλιστική τους) ιδέα ότι πρόκειται για πολιτικό πρόβλημα και όχι πρόβλημα της Αστυνομίας», έκανε λόγο για πρόβλημα που, πέρα από πολιτικό (για την αντιμετώπιση, ωστόσο, του οποίου, «οι πολιτικοί φορείς, σίγουρα δεν χρειάζονται τις συμβουλές των συνδικαλιστών»), είναι ΚΑΙ της Αστυνομίας. Τεκμηριώνοντας αυτό το τελευταίο με μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με το πώς η αστυνομία εξιχνίασε…
•τον πρώτο εμπρησμό των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
•τον δεύτερο και πιο πρόσφατο εμπρησμό των εγκαταστάσεων.
•την επίθεση στο Α.Τ. Λευκίμμης με εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Και συνέχισε: «Περιμένουμε με αγωνία να μας πουν.. Η μήπως είναι κι αυτά δουλειά των πολιτικών; Είναι ή δεν είναι τα παραπάνω, θέματα του κοινού ποινικού δικαίου;»
Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε… ιδιαζόντως και στις (προαναγγελθείσες, εκείνη τη στιγμή) συναντήσεις των συνδικαλιστών με αντιπροσωπεία του «Αλεύχιμον». «Αυτό», είπε, «κι αν είναι στα πλαίσια της αναζήτησης λύσεων στα εργασιακά προβλήματα των αστυνομικών υπαλλήλων! Αλήθεια, θα συζητήσουν και με τον υπόδικο του Δ.Σ., που είναι υπό τα καθεστώς περιοριστικών όρων;»
Κλείνοντας, δε, τόνισε ότι η Περιφέρεια γνωρίζει τα προβλήματα και τις δυσκολίες των αστυνομικών, «πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειες τους». Τους συμπαραστέκεται κι «έχει αποδείξει την προσήλωσή της στη δημιουργία καλύτερων εργασιακών συνθηκών και εν προκειμένω και γενικότερα» - κάτι που, όπως πρόσθεσε, θα συνεχίσει να πράττει, χωρίς επιφυλάξεις, όπως (θα συνεχίζει) και την προσπάθεια για την επαναφορά της κανονικότητας στην περιοχή της Λευκίμμης, «ώστε και οι αστυνομικοί υπάλληλοι να απομακρυνθούν από τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας». Ωστόσο –και… το γκάζι, κάπου εκεί, πατήθηκε ξανά κι ακροτελεύτια, «τα πολιτικάντικα παιχνίδια ορισμένων, στην πλάτη, μάλιστα, των αστυνομικών υπαλλήλων, δεν μπορεί να γίνου αποδεκτά. Ειδικά στην Κέρκυρα, που ούτε “Κερατέα” θα γίνει, αλλά ούτε και “κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για το διεφθαρμένο σύστημα, είτε πολιτικό, είτε συνδικαλιστικό εν γένει..» 
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πτυχιούχος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2001) και δημοσιογραφίας (New York College, 2002), θήτευσε επί 12ετία στην Αθήνα, με κύριες αναφορές τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ (2001-’08) και Εξέδρα / Δ.Ο.Λ. (2008-‘11) συν σειρά συνεργασιών με ιστοσελίδες και περιοδικά. Επιστρέφοντας Κέρκυρα, διετέλεσε υπεύθυνος Γραφείου Τύπου στις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιώπης (Super League). Συνδημιουργός και αρχισυντάκτης των ιστοσελίδων Corfusports (2011) και Corfustories (2020), της εφημερίδας Corfupress / Corfusports (2016) και των free press mag. Corfu Magazine (2017) και Corfu Stories (2018), μετά τη συνεργασία του με την Καθημερινή Ενημέρωση (2019-’20), επέστρεψε στον όμιλο Ενημέρωση το ’21, λόγω… ΕΝ-The Magazine. Eίναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ (βραβείο «Χρ. Σβολόπουλος», 2010).