Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Νεανική Μπάντα της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» στην Πλατεία Δημαρχείου

Φιλαρμονική Καποδίστριας
09 Σεπτεμβρίου 2018 / 08:02

Υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Κοσκινά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τη συναυλία του Μουσικού Σώματος της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας», υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Παπικινού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, στο Αχίλλειο την περασμένη Τετάρτη, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ήταν η σειρά της Νεανικής Μπάντας της Φιλαρμονικής να πραγματοποιήσει τη δική της συναυλία, που και αυτή τη φορά στέφθηκε με επιτυχία. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου, υπό την διεύθυνση του Αλέξανδρου Κοσκινά.



Το πρόγραμμα άνοιξε μια επιλογή του John Moss, η οποία περιλάμβανε θέματα από εμβατήρια που έγιναν γνωστά μέσα από ταινίες τις μεγάλης οθόνης. Ακολούθησε το Blue Moon του Richard Rodgers, με soloist τη νεαρή τρομπονίστα Νεφέλη Σουπιώνη. Η κινηματογραφική μουσική επανήλθε με το εισαγωγικό θέμα του Monty Norman από τις ταινίες του James Bond, το soundtrack του Nino Rota για την κινηματογραφική μεταφορά του σαιξπηρικού δράματος Romeo and Juliet, την επιλογή υπό τον τίτλο Movie Spectaculars του Frank Bernaerts, καθώς και το Prince of thieves του Michael Kamen για την ταινία Ο Ρομπέν των Δασών. Η συνέχεια άνηκε στη μουσική από ταινίες κινουμένων σχεδίων. Συγκεκριμένα, ακουστήκαν κατά σειρά τα Cartoon Symphony, Lion King, Spiderman και Aladdin. Η Νεανική Μπάντα της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» έκλεισε το κανονικό της πρόγραμμα με την επιλογή Disco Lives του Johnnie Vinson, ενώ η συναυλία ολοκληρώθηκε υπό τις γνώριμες μελωδίες του Κέρκυρα με το Ποντικονήσι.



Ως προς τις επικείμενες εκδηλώσεις της, υπενθυμίζεται ότι η Φιλαρμονική «Καποδίστριας» έχει αναγγείλει για τον προσεχή Νοέμβριο και τον Α΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκτέλεσης Μουσικού Οργάνου «Ιωάννης Καποδίστριας», για νέους ερμηνευτές έως 30 ετών, στο όμποε, το κλαρινέτο και το τρομπόνι. Όσοι εξ αυτών προκριθούν στην τελική φάση θα κληθούν να ερμηνεύσουν το αντίστοιχο κονσέρτο του Nikolai Rimsky-Korsakov, με τη συνοδεία του Μουσικού Σώματος της Φιλαρμονικής, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Παπικινού.