Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Δημοτική Χορωδία San Giacomo στο κατάμεστο λιμάνι Ναυπλίου

Ναύπλιο
03 Σεπτεμβρίου 2018 / 06:51
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΝΑΥΠΛΙΟ. Η μεγάλη περσινή συναυλία του Καλλιμάρμαρου, αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη μοναδική ενορχήστρωση, χορωδιακή επεξεργασία και διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη,

 του εμπνευστή αυτού του καλλιτεχνικού εγχειρήματος, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2018 στο Ναύπλιο στα πλαίσια της Ναυτικής Ναυπλιάδας, που διοργανώνεται από το Δήμο Ναυπλιέων, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τον προοδευτικό σύλλογο Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" και τον Σύλλογο των απανταχού Ναυπλιέων "Ο Ναύπλιος".
Πήραν μέρος οι χορωδίες του Μεικτού Πολυφωνικού Σχήματος Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου (διδασκαλία και διεύθυνση Θεοδόσης Αντωνιάδης), η Νεανική Χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου (διδασκαλία και διεύθυνση Θεοδόσης Αντωνιάδης) , η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου (διδασκαλία και διεύθυνση Θεοδόσης Αντωνιάδης), το γυναικείο φωνητικό συνόλου "Συμφωνία" Ναυπλίου (διδασκαλία και διεύθυνση Θεοδόσης Αντωνιάδης), η Δημοτική Χορωδία San Giacomo Κέρκυρας (διδασκαλία και διεύθυνση Antoniy Ivanov) καθώς και η Χορωδία "Ορφέας" Τρίπολης ( διδασκαλία και διεύθυνση Χριστίνα Αθανασοπούλου).
Απολαυστικοί ήταν οι γνωστοί λυρικοί καλλιτέχνες Αντώνης Κορωναίος, Ελένη Βουδουράκη, Παντελής Κοντός που απογείωσαν με τις ερμηνευτικές τους δυνατότητες το μουσικό έργο, με τη συνοδεία μιας εξαιρετικής ορχήστρας της Συμφωνικής Μαντολινάτας Ελλάδας .
Θεοδόσης Αντωνιάδης

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.