Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Youth Action - Ομαδικό Εργαστήρι Πιάνου Group Piano για παιδιά από 5 έως 8 ετών

Youth Action
31 Αυγούστου 2018 / 07:18
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΠΑΞΟΙ. Γκρουπ 3-4 παιδιών θα συμμετέχουν σε 5 συνεδρίες της μιας ώρας. Στόχος του εργαστηρίου είναι η εκμάθηση μουσικών κομματιών με το «αυτί», ομαδική παράσταση χρησιμοποιώντας κλειδιά του πιάνου

και σταθερά ξύλινα τμήματα του πιάνου ή άλλα κρουστά αντικείμενα, παράλληλη εξάσκηση στον αυτοσχεδιασμό ως εκπαιδευτικό και εκφραστικό μέσον. Συνδυασμός μουσικής και τέχνης μέσα από απόπειρες σύνθεσης και χρήσης έντυπης παρτιτούρας.
Youth Action II: Νέοι πιανίστες αυτοσχεδιάζουν!
Πρόκειται για εργαστήρι που αφορά σε σπουδαστές πιάνου κάθε ηλικίας και επιπέδου. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και του επιπέδου τους, οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν 5 μαθήματα διάρκειας 1 ώρας σε ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες
Στόχοι: ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών γύρω από τα στυλ αυτοσχεδιασμού. Με την εμβάθυνση σε έργα  συνθετών διαφορετικών εποχών όπως Satie, Bartok, Bach ...  οι σπουδαστές θα ανακαλύψουν νέους τρόπους διερεύνησης συνθέσεων με στόχο να γίνουν ικανοί να δημιουργήσουν την δική τους ερμηνεία των έργων αυτών χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα στυλ.
Θα πραγματοποιηθούν μια ή δυο συναυλίες (ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων) στο τέλος κάθε εργαστηρίου επίδειξης των αποτελεσμάτων και της δουλειάς των συμμετεχόντων.
Διδάσκουσα: Αθηνά Φυτίκα Athena Fytika  με την βοήθεια 1 ή δυο φοιτητών πιάνου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας  Music Studies Department of the Ionian University, Corfu
H Aθηνά Φυτίκα είναι καθηγήτρια Πιάνου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με την Στέλλα Μακρυγιάννη την Χρυσή Παρθενιάδη – Φλώρου και τον Παύλο Δημητριάδη. Έλαβε το δίπλωμά της στο πιάνο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε πιάνο επίσης στις ΗΠΑ με καθηγητές τους Leonard Mastrogiacomo και Carolyn Bridger. Σπούδασε επίσης τσέμπαλο με τον Karyl Louwenaar και παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με τους Joseph Kalichstein, Raphael Terroni και  Martino Tirimo. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές και το διδακτορικό της στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.
Έχει δώσει πολυάριθμα κοντσέρτα, διαλέξεις και δημοσιεύσεις για θέματα παιδαγωγικά του πιάνου και σύγχρονης μουσικής σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει επίσης εμφανιστεί σε συναυλίες ως σολίστ και ως μέλος συνόλων στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Γερμανία και στις ΗΠΑ.
Κυρίως ασχολείται με έργα Ελλήνων συνθετών. Είναι μέλος του μουσικού συνόλου “Dames Desheritees”. Το 2013 ηχογράφησε τα άλμπουμ “Το πιάνο του Απόλλωνα: Έλληνες Συνθέτες με Γαλλική εκπαίδευση με έργα για πιάνο»
Έχει διδάξει πιάνο σε δημοτικά και Γυμνάσια καθώς και σε Πανεπιστημιακές σχολές των ΗΠΑ και του Παναμά. Σήμερα διδάσκει Παιδαγωγική του Πιάνου στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ασχολείται σε βάθος με την συστηματοποίηση της μεθοδολογίας της διδασκαλίας του πιάνου διδάσκοντας παράλληλα δεξιότητες όπως η prima vista  στο πιάνο και σταθερά προσπαθεί να προωθεί ρεπερτόρια Ελλήνων συνθετών μέσα από τις εμφανίσεις της στη διάρκεια της καριέρας της.
Ημ/νίες Εργαστηρίων: 3-8 Σεπτεμβρίου
Χώρος: Αίθουσα John Gough (πρώην Δημ. Σχολείο Λογγού), Λογγός
Κόστος Συμμετοχής: 50 € & 70€ (για αδέλφια)

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.