Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεκρός ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε έξω από τη Σπάρτη

Σπάρτη
28 Αυγούστου 2018 / 07:55

Νωρίτερα, σώος είχε εντοπιστεί ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους

ΣΠΑΡΤΗ. Ένα αεροσκάφους τύπου Τ2 της 120 ΠΕΑ έπεσε λίγο πριν τις 9 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Τρίπολης και Σπάρτης. Τα συντρίμια του αεροπλάνου έχουν εντοπιστεί νοτιοανατολικά της Τρίπολης στην περιοχή των Κολλίνων.

Δυστυχώς, η έρευνα για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους είχε τραγική κατάληξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού Τ-2 εντοπίστηκε νεκρός.

Νωρίτερα, είχε εντοπιστεί σώος ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους, ο οποίος είχε προλάβει και είχε κάνει χρήση της εκτινασσόμενου καθίσματος.

Το αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε δέκα λεπτά πριν τις 9 το πρωί, 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης. Πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ2 που κατέπεσε και εγκαταλείφθηκε από τους χειριστές του στις 8:50 π.μ., ενώ πετούσε 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης. 

Στην περιοχή έχουν σπεύσει και Πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου πετζετέλ και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να βοηθήσουν στην έρευνα.

Στην επιχείρηση διάσωσης επιχειρούν επίγειες δυνάμεις Πυροσβεστών ενώ στην περιοχή βρίσκονται και άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας.